Vegueria del Penedès

INSTITUT CATALÀ DE LA VINYA I EL VI

L'INCAVI, la UAB i la UdG encaren la recta final d'un estudi per fomentar els productes de biocontrol a la vinya


ACN Vilafranca del Penedès

11-05-2020 18:35

L'objectiu és avançar en el combat de fongs com el míldiu, l'oïdi i la podridura de raïm

Pla general d'un tècnic experimentant amb productes de biocontrol en una vinya del Penedès. INCAVI

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

L'INCAVI (Institut Català de la Vinya i el Vi), la UAB (Universitat Autònoma de Barcelona) i la UdG (Universitat de Girona) encaren el tram final d'un estudi transfronterer entre Catalunya i el Rosselló per avaluar l'eficiència dels productes de biocontrol a la vinya. El projecte, Interreg PALVIP (Producció Alternativa de les Produccions Vegetals Interregional Pirineus), treballa per afavorir l'agricultura sostenible i millorar en el combat de fongs paràsits com el míldiu, l'oïdi i la podridura de raïm. Aquesta setmana, l'INCAVI està desenvolupant proves amb tractaments a tres camps d'assaig de la Granada (Alt Penedès), si bé el projecte també analitza els productes de biocontrol en arbres fruiters i plantes hortícoles.

El projecte va començar el 2018 i acabarà el desembre d'enguany. A més de l'INCAVI, la Universitat Autònoma de Barcelona i la Universitat de Girona, també hi participen la Chambre d’Agriculture des Pyrénées-Orientales, la Universitat de Perpignan Via Domitia i el Futureco Bioscience.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.