Vegueria del Penedès

PLE MUNICIPAL

El ple de Cubelles aprova per unanimitat una moció demanant un nou hospital comarcal


Redacció Cubelles

21-05-2020 8:44

La primera sessió telemàtica de la vila també va donar total suport a la supressió del peatge de Cubelles

"

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

Cubelles va viure dimarts 19 de maig la primera sessió plenària telemàtica de la seva història a causa de les mesures derivades de l'estat d'alarma per la pandèmia de la COVID-19. Tret de l'alcaldessa, Rosa Fonoll, que va participar del Ple des de l'Ajuntament comptant amb l'assistència tècnica del departament de Comunicació i TIC, la resta de regidors i regidores, així com la Secretària general i la Interventora municipal, van ser-hi presents des de les seves llars a través d'un programa de vídeoconferències. 

La sessió, que va allargar-se més de quatre hores, comptava amb quatre punts de votació a la part resolutiva i un total de setze mocions presentades per les diverses formacions que conformen el Consistori.

En primer lloc, l'alcaldessa va donar compte de totes les mesures i actuacions dutes a terme a nivell municipal des que es va decretar l'estat d'alarma. Iniciatives informatives, lúdiques i mesures de caràcter econòmic en forma d'ajuts a la ciutadania, entre d'altres. Tot seguit va iniciar-se el debat del primer punt, pel qual "s'adequen les retribucions dels càrrecs electes per motius d'incapacitat laboral temporal (ILT) a la resta de personal municipal per arribar al 100% de la remuneració" tal i com va explicar el regidor de Recursos humans, Jacob Capardon. La iniciativa va aprovar-se amb el vot favorable de totes les formacions, tret de les abstencions de Ciutadans i Junts x Cubelles.

Els següents tres punts, abans de les mocions, van aprovar-se per unanimitat de totes les formacions polítiques del Consistori. Aquests van ser l'adhesió al manifest de l'Amical de Mathausen i altres camps davant el 75è aniversari de l'alliberament, la ratificació del manifest Per un futur radicalment igualitari llegit el 8 de març en commemoració del Dia Internacional de les Dones 2020 i, finalment, l'adhesió de l'Ajuntament de Cubelles al compromís de les corporacions locals per impulsar l'esport femení.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.