Vegueria del Penedès

ALERTA SANITÀRIA

Càritas de Vilafranca atura la recollida de roba usada


Redacció Vilafranca del Penedès

25-05-2020 20:14

Càritas de Vilafranca atura la recollida de roba usada. Google Maps

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

Càritas Interparroquial de Vilafranca del Penedès ha acordat el tancament del magatzem de roba usada ubicat al carrer Santa Digna com a mesura de prevenció davant la pandèmia de la covid-19. Donat l’abast de la pandèmia i les mesures de prevenció que cal anar mantenint en aquest moment, s’ha deixat de recollir roba usada per tornar-la a oferir als usuaris del servei com es feia fins ara.

Càritas assegura que ara "no ens és possible realitzar els tractaments i el manipulat que requereix la roba usada abans de tornar-la a posar a disposició d’altres amb la garantia que no existeixi cap mena de risc". A més el gruix més important de les persones voluntàries, que gestionaven el servei, són població d’alt risc.

L'entitat ha fet un agraïment a "la generositat de tants ciutadans que fins a data d’avui havien fet la seva aportació a Càritas en forma de roba usada" i asseguren que "aquesta decisió no suposarà un perjudici per a les persones" ja que des de Càritas Interparroquial es continuarà acollint-les i ajudant-les a cobrir les seves necessitats amb altres recursos dels que disposen.

En aquest sentit, l'entitat recorda a la ciutadania que vulgui continuar donant un ús social a la roba que ja no utilitza, ho pugui fer dipositant-la als diversos contenidors de color taronja de l’entitat Roba Amiga, amb qui Càritas treballa en xarxa des de fa molts de temps. Les diferents empreses d’inserció i d’economia social que conformen la cooperativa Roba Amiga sí que poden assumir el manipulat d’aquesta roba amb les condicions necessàries, alhora que generen places d’inserció i ocupació, i col·laboren en la sostenibilitat i el medi ambient.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.