Vegueria del Penedès

REVETLLA DIFERENT

Sitges finalment també tancarà les platges durant la revetlla de Sant Joan


Redacció Vilanova i la Geltrú

15-06-2020 10:19

La revetlla comptarà amb un dispositiu de seguretat especial de Policia Local, Mossos d’Esquadra i seguretat privada

Sitges finalment també tancarà les platges durant la revetlla de Sant Joan. Ajuntament de Sitges

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

L'Ajuntament de Sitges no permetrà la celebració de revetlles de Sant Joan a les platges del municipi a causa de les mesures de seguretat i sanitàries marcades per la pandèmia de la Covid-19. Des de les 18.00 hores del dia 23 de juny fins a les 10.00 hores del dia 24 les platges estaran tancades per evitar grans concentracions de persones en aquests espais. Aquesta acció es durà a terme també a altres poblacions del litoral com Barcelona, Cubelles, entre d’altres ciutats properes.

Un dispositiu de seguretat, format per agents de la Policia Local, Mossos d’Esquadra i amb el reforç d’agents de seguretat privada, vetllarà per garantir la seguretat la revetlla de Sant Joan. El dispositiu especial de seguretat també tindrà una especial atenció a la platja de Les Botigues, on s’establiran controls policials des del matí i es prohibirà el pas de vehicles al passeig Marítim. Durant la nit de Sant Joan, els agents policials realitzaran també controls de trànsit i de carrer, entre altres actuacions. 

L’Ajuntament de Sitges recomana una revetlla amb petites concentracions a les cases amb família o amics i mantenint totes les mesures de seguretat i higiene. El regidor de Governació, Eduard Terrado, assegura que “aquest any estem davant d’un moment excepcional que ens porta a celebrar una revetlla diferent. Hem de recuperar l’essència de revetlles petites i evitar grans concentracions de persones. Per aquest motiu i com a mesura preventiva, ens veiem obligats a dur a terme el tancament de platges i evitar aglomeracions de persones”.

El regidor de Governació afirma que “des de l’Ajuntament de Sitges fem una crida a la responsabilitat. Cal prendre consciència de la importància de seguir les recomanacions de les autoritats sanitàries i de seguretat perquè tots som responsables de poder continuar el procés de desescalada. Agraïm l’esforç de les sitgetanes i els sitgetans que han estat confinats durant gairebé tres mesos, però hem de seguir lluitant per poder tornar de mica en mica cap a la normalitat que tant anhelem”.

Mesures de Protecció Civil durant la celebració del Sant Joan 2020

-Les trobades poden ser de fins a 15 persones durant la Fase 2 i d’un màxim de 20 durant la Fase 3 (el límit no s’aplica a persones que conviuen al mateix domicili).
-Si s’assisteix a actes organitzats, han de ser amb petits aforaments controlats i escenaris dispersos, i cal complir la normativa establerta per a cada fase:
Fase 2: aforament màxim de 50 persones en espais tancats i 400 a l’aire lliure.
Fase 3: aforament màxim de 80 persones en espais tancats i 800 a l’aire lliure (en totes les fases, les persones han d’estar assegudes).
-Si es llencen petards, cal fer-ho de forma segura amb les màximes precaucions. En aquest sentit, cal tenir en compte que el gel hidroalcohòlic és inflamable i, per tant, mantenir-lo allunyat dels petards i el foc.
-Evitar els accidents i els incendis és el millor homenatge que podem fer als serveis sanitaris i d’emergència que fa molts dies que treballen intensament.
-Cal evitar les festes amb grans concentracions de persones i les fogueres. 

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Més informació

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.