Vegueria del Penedès

POLÍTICA MUNICIPAL

La bona gestió del primer any de mandat dóna esperança a Junts per Vilafranca davant dels reptes de la covid-19


Junts per Vilafranca Vilafranca del Penedès

18-06-2020 15:48

Junts per Vilafranca. Eix

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

Aquest dilluns va fer un any que el nou govern de Vilafranca començava el mandat. Dotze mesos després, Junts per Vilafranca valora com a molt positiva la feina feta, però reconeix que el confinament ha accentuat reptes que ja s'abordaven i que n'ha generat de nous que no es contemplaven a l'inici de la legislatura. Per donar-hi resposta consideren que és clau un bona gestió dels fons de l'Ajuntament i que s’aposti per estimular l'economia.

Així doncs, la gestió responsable dels diners públics que el govern municipal ha aplicat aquests anys ha permès i permetrà donar una resposta ràpida i contundent a la crisi econòmica i social.

També és important l'aposta per l'impuls econòmic del govern de Regull, que aquests mesos ha aprovat estímuls fiscals per la creació de noves empreses a la vila i pels joves emprenedors. A aquestes mesures prèvies a la crisi se n'hi han sumat de noves com el pla de xoc aprovat el mes passat, que es preveu que beneficiï a més de 1.800 comerços i empreses de Vilafranca.

Aquesta gestió responsable dels fons públics, la reducció del deute i l'estímul econòmic previ i durant el confinament és el que, segons Junts per Vilafranca, ha permès respondre àgilment als problemes socials d'aquests mesos. En moltes ocasions més enllà del que correspon a un Ajuntament. Per exemple, l'ajuntament ha repartit el material escolar de les famílies a casa seva, les ha acompanyat i informat en el procés de preinscripció acadèmica, els ha repartit targetes moneder i ha adaptat tots els centres municipals per continuar funcionant amb la màxima normalitat possible tot i la no presencialitat. Unes tasques que ha hagut d'assumir l’ajuntament, a vegades suplint l’inactivitat de la Conselleria d’Educació, i que ha pogut afrontar gràcies a la bona gestió.

Un altre element que es valora positivament és la gestió d'aquests 12 mesos per millorar els serveis públics a la vila a llarg termini. Martí Compte, President de la formació, posa com a exemple el cinquè institut públic que el curs vinent entrarà en funcionament al barri del Molí d'en Rovira. Segons Compte: "permetrà donar resposta gradualment a la creixent demanda prevista pels propers anys i distribuirà l'ensenyament secundari pels quatre punts cardinals de la vila. A més a més, s’ubica en un barri amb un dèficit històric d'equipaments".

Per Junts per Vilafranca tots aquests elements porten a concloure que la legislatura ha començat amb bon peu i que la política constructiva del govern dóna bons resultats i esperança davant la crisi econòmica i social de la covid-19.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.