Vegueria del Penedès

FALSEDAT DOCUMENTAL

Detinguts un advocat vilanoví i el seu passant perquè el segon es feia passar pel primer amb el coneixement d'ambdós


ACN Vilanova i la Geltrú

22-07-2020 9:09

La documentació oficial havia estat manipulada substituint la foto d'un per la de l'altre

Detinguts un advocat vilanoví i el seu passant perquè el segon es feia passar pel primer amb el coneixement d'ambdós. Mossos d'Esquadra

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

Els Mossos han detingut a Gavà un advocat i el seu passant ja que el segon es feia passar pel primer amb el coneixement d'ambdós. Els detinguts tenen 26 i 59 anys, són veïns de Vilanova i la Geltrú i se'ls acusa de falsedat documental, usurpació, d'identitat i intrusisme professional. Els fets van succeir el 16 de juliol quan un home es va personar a la comissaria de Mossos i es va acreditar com a advocat col·legiat per assistir un detingut. Els investigadors van malfiar-se de certs indicis i imprecisions que va cometre el suposat advocat i van tornar a comprovar la documentació oficial. Van descobrir llavors que, tot i ser autèntica, havia estat manipulada substituint la foto del titular real per la del que s'havia presentat a Gavà.

Quan finalment els investigadors can contrastar la documentació manipulada van acreditar l'engany i van detenir el fals advocat pels delictes de falsedat documental, usurpació d'identitat i intrusisme professional.

L'endemà, el 17 de juliol, els investigadors van citar a la comissaria l'advocat suplantat, per a qui treballava el passant detingut. Davant dels diferents indicis que mostraven que l'advocat suplantat donava instruccions al passant per fer-se passar per ell i assistir a detinguts com a lletrat col·legiat, els investigadors també el van detenir pels mateixos delictes.

Els detinguts seran citats en seu judicial quan l'autoritat judicial així ho requereixi.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.