Vegueria del Penedès

PARTICIPACIÓ CIUTADANA

Més opacitat del govern de Vilafranca: els Consells Municipals no es convoquen de fa mesos


ERC Vilafranca Vilafranca del Penedès

23-07-2020 14:30

Tot i la COVID19, el govern no ha convocat ni el Consell Municipal de Salut ni el de Serveis Socials ni el de Comerç i Turisme per donar compte de la situació, l’afectació de la pandèmia ni les mesures preses a Vilafranca

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

Els Consells Municipals són òrgans participatius sectorials, formats per entitats, partits polítics i veïns i veïnes que tenen, entre les seves funcions, assessorar, proposar, debatre i fer seguiment de les principals actuacions municipals. Malauradament, gairebé no s’ha convocat cap dels Consells Municipals existents i, fins i tot, en alguns casos, s’està parlant de posposar-los al mes de setembre.

Des d’Esquerra Republicana es considera inacceptable que no es convoquin els Consells Municipals per donar compte i rebre assessorament i propostes dels diferents col·lectius sectorials del municipi, i més tenint en compte l’actual situació social i econòmica causada per la COVID19.  El govern de JxC i PSC, malauradament, un cop més ha demostrat que no aposta per la transparència ni la participació ciutadana i que no està disposat a escoltar. Els republicans han fet arribar al govern la necessitat de què els Consells Municipals es convoquin i se’ls doni la funcionalitat que han de tenir aquests òrgans participatius.

Per només posar uns quants exemples, el Consell Municipal de Salut es va reunir per darrera vegada a començaments de març i encara ara, en plena crisi sanitària, no s’ha tornat a convocar; o el Consell Municipal de Serveis Socials, que tenien reunió prevista per al 23 de juliol i el govern pretén ajornar-la pel mes de setembre, un canvi inacceptable atès que estem en plena crisi per la COVID19 i que el Pla de Xoc avança lentament i del qual falten força mesures per a posar en marxa. Tampoc, en el que portem de mandat, s’ha convocat el Consell Municipal de Convivència i Policia Comunitària ni la Comissió de Transports Públics, quan hi ha qüestions urgents i de fons en els dos àmbits que cal que es tractin de forma sectorial i amb les entitats i associacions que en formen part. O el Patronat de la Festa Major, que seria important per informar sobre tots els aspectes que afecten a la Festa Major d’enguany, donada la seva suspensió i la possible realització d’actes simbòlics. O tampoc s’ha convocat el Consell Municipal de Comerç i Turisme, un ens necessari per fer seguiment de les mesures econòmiques del Pla de Xoc aprovat pel ple municipal.

Per ERC, aquests fets mostren la desídia i el poc interès que el govern local té perquè els veïns i veïnes i les entitats participin i incideixin en les polítiques públiques, una mostra de la total opacitat i poca consideració que té l’equip del govern per tots aquells que no pensen com ells.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.