Vegueria del Penedès

25N

Ens podem permetre com a societat el cost de la violència envers les dones?


Mònica Mayor i Puig Vilafranca del Penedès

26-11-2020 12:13

La violència contra la dona té conseqüències de gran impacte, tant per a ella i per als seus fills i filles, com per a tota la societat en conjunt

Mònica Mayor i Puig. Eix

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

No, la violència envers les dones no és tan sols un cost d'un nombre de vides humanes. No són les 17 dones assassinades fins a dia d'avui als Països catalans.

En realitat, la violència contra la dona té conseqüències de gran impacte, tant per a ella i per als seus fills i filles, com per a tota la societat en conjunt. La dona que és objecte de violència pateix diferents problemes de salut i confiança, i això li fa perdre capacitat per obtenir ingressos i participar en una vida social i pública activa. I els fills i les filles també corren més riscos de salut i de rendiment escolar, i trastorns de conducta.

La violència envers les dones ens empobreix a totes com a societat. Redueix la producció econòmica, minva els recursos dels serveis públics i disminueix la formació de capital humà.

I cal reaccionar començant pels més joves.

Diferents estudis ens indiquen que els joves són conscients que és la violència de gènere física, però no que, per exemple, el control i la gelosia són també maneres d'exercir la violència. Per això, com a societat, és prioritari que governs, administracions locals, comunitat educativa i entitats socials i de lleure destinin esforços i recursos per educar la joventut en la confiança i respecte a l'altre.

El cost de la violència envers les dones és massa alt per a tothom.


Reaccionem!

Mònica Mayor i Puig
Secretària de les Dones Regional ERC Penedès

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.