BÀSQUET

Derrota per la mínima a Vilafranca

CB Sitges Sitges

23-03-2021 9:07

Cròniques dels partits disputats aquest passat cap de setmana pels equips del Club Bàsquet Sitges

El Sènior A, no va poder debutar aquesta lliga amb victòria, i va caure davant el Casal de Vilafranca,. Eix

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

C. Segona  masculí - fase regular – grup 03B

Serra S.E. Casal Vilafranca Blanc 57- Bàsquet Sitges – La Guixeta 55

F.Albaladejo 4, J.Bustos 6, O.Camprubi 6, N.Guillen 4, J.Mateo, M.Perez 12, A.Ruiz, V.Siriaco 1, A.Miguelsanz 2, M.Gosalvez, N.Velasco 8, Omar Thiam 12.

Entrenador: Balta i Núria  Delegat: Pep Camprubí

Parcials :  20-15   13-15   8-15  16-10

La història contínua entre el CB Sitges i el Casal. La igualtat entre els dos equips, que va quedar demostrada la temporada passada, continua viva. Dissabte passat, a Vilafranca 57-55 va guanyar el Casal, en un partit meritori, pels de casa, amb baixes importants, i de desencert general pels visitants.

Primer quart encertat pel Casal, i no tant pels sitgetans que no aconseguien trobar la dinàmica de joc ràpid que tan bon resultat els va donar al partit amistós jugat la setmana anterior. Però aquest factor no va ser casual. El Casal defensava molt agressiu tant en les línies de passada als jugadors exteriors, com la posició a l'interior de la zona, on jugadors exteriors es reconvertien en bons defensors dels pivots del CB Sitges-La Guixeta. El quart va acabar 20 a 15 pels locals.

El segon quart va ser molt similar. El Casal defensant molt bé i el Bàsquet Sitges-La Guixeta que no trobava la forma d'anotar amb facilitat. Tot i així, els dels Garraf, retallaven dos punts la diferència i al descans s'arribava amb un ajustat i pobre 33-30. Destacable els 6 triples encertats pels locals en contrast del 0 de 9 dels sitgetans.

Per sort pel Bàsquet Sitges – La Guixeta, l'escenari va canviar al tercer quart i van prémer l'accelerador. Defensa més agressiva, recuperació de pilotes i rebots defensius, que permetien transicions ràpides. Fins i tot va arribar el primer triple poc abans de la meitat del quart. El Casal es va quedar en només 8 punts. L'anotació dels homes de Balta Molina no va ser per tirar coets, 15 punts. Els mateixos que havia anotat al primer i segon quart. Desencertats però constants.

S'iniciava el darrer quart 41-45 pel Bàsquet Sitges-La Guixeta. El Casal carregat de faltes. Semblava que el partit estava encarrilat pel CB Sitges, però no. Els locals apretaven en defensa i tornava a encallar-se l'atac de Sitges. I com no, emoció fins al final. Queden 24 segons i cistella del Casal, 56-55. Temps mort de Balta. Atac llarg. Pilota dins per Omar, defensa amb tot i Omar tira forçat i falla. Rebot pels locals i falta immediata d'en Nacho Velasco, la cinquena, però necessària. Falten 4 segons. Dos tirs lliures. Només entra l'últim. 57-55. Nou temps mort per jugar 4 segons. Treu l'Uri de mig camp, rep Valerio que la torna a l'Uri amb un passi entre les cames del rival. Uri finta, arriba la defensa, bota i la passa a l' Omar lliure a la línia de tres que llença i fica el triple...fora de temps. Una llàstima. La victòria del Sitges no hagués fet justícia al bon partit i l'esforç defensiu del Casal. Amb la targeta anotadora del Sitges (50% en tirs lliures, 43% en tirs de camp i 11% en triples) és molt difícil guanyar cap partit.

Pel Sitges va destacar la completíssima actuació d'en Mauro, 12 punts, 9 rebots, tres recuperacions i 2 assistències, i de l'Omar Thiam amb 12 punts i 4 rebots.

I això no ha acabat. Dissabte vinent a les 17:45 hores a Pins Vens segona part de la minisèrie. Millor que Netflix.

Proper cap de setmana, dissabte dia 27 de marc a les 17:45 hores, el Bàsquet Sitges rebrà a Pins Vens el Serra S.E. Casal Vilafranca Blanc.

C.T. Sènior A masculí - fase regular – grup 02A

Vilatrebol CB Cubelles  37 - Bàsquet Sitges “B”  45

Deivis 8, Nogales 5, Sánchez 2, Piñero, Villar 15, Porras, Emde, Baig, Vicente 1, Marimón 14, Almirall.

Entrenador: Galdric Bover

Parcials :   7-6   16-12   8-14   6-13

Debut amb victòria del Sènior B. Tot i que es va notar la falta de rodatge i ritme de competició, el Sitges va anar de menys a més i es va acabar imposant al Cubelles en un partit molt igualat.

El poc encert en el tir exterior i la pèrdua de pilotes, van ser la tònica de la primera meitat. Els locals tot i no estar tampoc molt encertats mantenien un lideratge curt. A la mitja part, 23-18.

Després del descans, amb la idea clara de moure més la pilota i treballar més en defensa, els sitgetans remuntaven el partit gràcies sobretot al seu joc interior que va dominar els últims minuts i la millora notable en defensa que va deixar els locals amb només sis punts anotats en els últims deu minuts.

Dissabte vinent, 27 de marc, el Sitges i el Cubelles es tornen a veure les cares a les 19:30 hores al Pavelló de Pins Vens.

C.C. Sots 21 masculí – Preferent – fase regular – grup 05

C.B.Santpedor  59 - Bàsquet Sitges 67

P.Massana, D.Arjona 4, D.Hurtado 7, N.Bellmonte 5, M.Gosalvez 12, P.Motjer 5, P.Cabezas 8, A.Valera, H.Mata 9, A.Bielsa 6, M.Bielsa, I.Ramirez 11.

Entrenador: Edu Piñero i Jordi Mateo  Delegat: Xavier Masana

Parcials:  14-25   11-20  15-14   19-8

Al cap d'un any sense competir per la pandèmia, el sots 21 preferent es desplaçava a la pista del CB Santpedor.

Només entrenant durant tot aquest temps, no se sabies com l'equip anava a sortir, però els jugadors del Sitges sabent que es podien cometre errors, però van estar concentrats, i això va donar un plus. Durant 35 minuts on els avantatges estaven en 20 punts, però els últims 5 minuts es va perdre la concentració i l'equip del Santpedor amb una pressió va fer rebaixar aquest avantatge, per a arribar al final del partit amb 59-67.

L'important de tot és tornar a jugar de nou. Esperem que torni la normalitat poc si poc.

Pròxim partit, dissabte 27 de març a les 12:00 hores, a Pins Vens davant del C.B. Santpedor, partit de tornada.

C.C. Junior “A”  masculí – nivell A – fase previa – grup 09

Basquet Sama Vilanova JMD  53 - Basquet Sitges “A”  45

O.Miro, J.Plotnikov, J.Ceballo, M.Rubi 4, M.Lopez 10, J.Bordonau 4, K.Ayouna, L.Mayoral 3, A.Vernon 9, J.Cidad, S.Alsina, P.Alcazar 3, F.Sanchez-Mora 2, M.Bernat, A.Milà 10.

Entrenador: Jordi Mateo     Delegat: Aleix Ruiz

Parcials:   12-8   20-8   17-17  4-12

Primer partit de la nova normalista. L’equip sitgetà, amb un equip amb molts canvis respecte l’any passat, havia fet un gran esforç per intentar mantenir una bona dinàmica d’entrenaments tot i les restriccions sanitàries. El grup es presentava amb una gran motivació per tornar a la competició després d’un any, però totes aquestes ganes i el desig de jugar es van quedar el divendres a l’últim entrenament de l’equip.

Partit amb poca concentració, errors clamorosos tant defensivament com ofensivament que permetent a un equip amb més motivació treure endavant el partit.

Primer quart i necessitem 6 minuts per aixecar el primer llançament a cistella en una situació clara. En defensa poca comunicació i poca responsabilitat de l’1x1, així no es pot jugar. Segon quart on l’encert de l’equip local augmenta notablement i els blancs continuen amb la mateixa dinàmica de falta de concentració, fins I tot, mostres d’estar abatuts després de 20 minuts de partit.

Tercer quart on la dinàmica canvia, els sitgetans milloren els seus percentatges de tir, però pèrdues de pilota en primera línia de preciso provoquen situacions fàcils pels vilanovins i no aconsegueixen retallar la distància. Últim quart on sembla que el Sitges ja ha arribat a Vilanova després de més de 30 minuts de partit. Bona pressió defensiva permetent només 4 punts, els quals arriben justament quan més aprop es trobaven al marcador.

Sensació que si la concentració hagués durat més de 10 minuts, podries haver guanyat el primer partit després de tant de temps i començar amb una gran dosis d’energia. De ben segur els sitgetans faran una bona setmana d’entrenaments per tal d’aconseguir la primera victòria i demostrar que la seva participació en nivell A és per l’esforç i mèrits propis de cadascun dels jugadors.

Moltes ganes del proper partit i de ben segur que demostraran el gran nivell de bàsquet que tenen i ens faran gaudir de valent.

Pròxim partit dissabte 27 de març a les 12:00 hores, partit de tornada a Pins Vens contra el Basquet Sama Vilanova JMD

C.T. Sènior A femení - fase previa – grup 06B

Bàsquet Molins “B”  51 - Bàsquet Sitges – La Oca 38

Després d'unes temporades sense equip sènior femení el Bàsquet Sitges torna a apostar per un equip sènior. Un equip jove, de jugadores formades al club.

Aquest cap de setmana anaven al camp del Molins de Rei amb dues incorporacions, l'Anna i la Carla.

Les sitgetanes van fer un bon partit, molta intensitat i actitud. La falta d'encert a cistella les va marcar durant tot el partit, estan a prop al marcador però mai posant-se per davant. Dissabte a les 16 h, tornaran a jugar contra les noies de Molins, aquest cop esperem que el resultat sigui positiu.

Pròxim partit dissabte 27 de març a les 16:00 hores, partit de tornada a Pins Vens contra el Bàsquet Molins “B”