Vegueria del Penedès

CULTURA POPULAR

La vilanovina Adelaida Moya, nova directora general de Cultura Popular de la Generalitat


Redacció Vilanova i la Geltrú

15-06-2021 14:58

La regidora republicana deixarà el seu càrrec a l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú el proper 5 de juliol

La vilanovina Adelaida Moya, nova directora general de Cultura Popular de la Generalitat. Ajuntament de Vilanova

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

El Govern de la Generalitat de Catalunya ha fet públic aquest matí el nomenament de la vilanovina Adelaida Moya com a directora general de Cultura Popular i Associacionisme Tradicional, pertanyent a la Conselleria de Cultura, en substitució de Maria Àngels Blasco, que n'era la responsable des de l'any 2017. Adelaida Moya, que actualment és regidora de Cultura i Recursos Humans a l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, renunciarà oficialment a la seva acta al Ple del proper 5 de juliol.

Càrrec electe a l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú des de maig de 2015, Moya es va incorporar al maig de 2018 al govern municipal com a regidora de Cultura, Convivència i Equitat. En el nou mandat iniciat l'any 2019 exerceix la quarta tinència d'alcaldia com a Regidora de Recursos Humans i Cultura.

Adelaida Moya va néixer a Vilanova i la Geltrú l'any 1972. Va cursar estudis d'Història a la Universitat Rovira i Virgili i de Filologia Catalana a la Universitat de Barcelona i va iniciar la seva trajectòria professional com a periodista en diversos mitjans locals: Canal Blau FM, Canal Blau TV, L'Hora del Garraf i el Diari de Vilanova. Com a emprenedora, va impulsar l'empresa de gestió cultural Talia, on va treballar estretament amb el sector teatral, una de les seves passions. L'any 2011 s'incorpora a l'Administració pública, a l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, primer a l'Oficina d'Atenció Ciutadana i després al departament d'Hisenda i Personal.

Va iniciar la militància política a Esquerra Republicana de Catalunya l'any 2002, quan va anar per primer cop a les llistes. L'any 2003 s'integra al Grup Municipal d'ERC a la ciutat, i hi desenvolupa diverses tasques, primer com a Coordinadora de la Regidoria de Comunicació i Relacions Ciutadanes i després com a Coordinadora de l'Àrea de Cohesió Social i Identitat. Entre 2009 i 2015 va ser la presidenta de la Secció Local d'ERC a Vilanova i la Geltrú. També va ser vicepresidenta de la regional del Penedès del partit.

Nova etapa a la Generalitat

La Direcció General de Cultura Popular i Associacionisme Cultural té com objectiu bàsic donar compliment a les polítiques públiques inspirades per la Llei 2/1993, de 5 de març, de foment i protecció de la cultura popular i tradicional i de l'associacionisme cultural. Moya liderarà un departament que treballa estretament amb les associacions i els ajuntaments per contribuir a fer efectiva la promoció, el foment i l'estudi de la cultura popular i tradicional, el suport al món associatiu que vertebra la pròpia societat civil i la coordinació amb el món municipal per desplegar les línies d'acció cultural que a cada poble i ciutat es volen endegar. 

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.