Vegueria del Penedès

ARQUEOLOGIA

Estiu d'excavacions al jaciment neolític de Sant Martí Sarroca


Redacció Sant Martí Sarroca

30-08-2021 11:42

Es tracta del jaciment d’aquestes característiques més antic de la mediterrània occidental

Excavacions d'aquest mes d'agost al jaciment neolític de Sant Martí Sarroca.. Ajt Sant Martí Sarroca

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

Un equip d’arqueòlegs, gràcies al conveni entre l’Ajuntament de Sant Martí Sarroca i la Universitat de Barcelona, ha estat realitzant prospeccions entre el 10 i el 30 d’agost, sota la direcció de Xavier Oms i la co-direcció d’Héctor Martínez i Rafael Laborda, al jaciment neolític antic cardial de la muntanya de Can Sogas, a la zona coneguda com les Guixeres.

Aquests treballs es remunten al 2015 i només es van haver d’aturar l’any passat a causa del confinament per la Covid-19. Enguany s’han reprès, amb les vacunacions i tests d’antígens corresponents i totes les mesures de salut pertinents.

La zona és un assentament neolític de 7.500 anys d’antiguitat. Es creu que hi podrien haver tres cabanes i està considerat el més antic de la mediterrània occidental i de la península ibèrica descobert d’aquestes característiques.

Cada any es produeixen importants avenços en les excavacions. Enguany s’ha trobat un dipòsit de més de quatre-centes petxines treballades per fer denes de collaret.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.