Vegueria del Penedès

HISTÒRIA LOCAL

Bienve Moya posa en marxa el micromecenatge per publicar la Guia de l'Havana Xica


Redacció Vilanova i la Geltrú

29-11-2021 9:14

El llibre és un recull dels articles publicats a EIX DIARI que expliquen la conformació de Vilanova i la Geltrú

Bienve Moya posa en marxa el micromecenatge per publicar la Guia de l'Havana Xica. EIX

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

L'escriptor i folklorista vilanoví Bienve Moya ha posat en marxa una campanya de micromecenatge per publicar la Guia de l'Havana Xica, un recull dels articles publicats a EIX DIARI que expliquen la conformació de Vilanova i la Geltrú. Moya proposa amb aquests articles viatjar per una guia del territori urbà i paisatgístic de Vilanova i la Geltrú i la comarca, per conèixer la ciutat que s'ha construït al llarg dels segles i entendre-la tal com és i es viu ara. De fet, no és un llibre d'història ni una guia a l’ús actual d’aquesta mena de manuals. Amb una estructura literària, facilita poder moure’s per la ciutat i la seva comarca a través de l’espai històric fossilitzat en l’urbanisme, la història i l’imaginari.

La campanya de micromecenatge ofereix la possibilitat de participar amb 10 euros i amb 50 euros i els mecenes rebran com a recompensa un exemplar o cinc exemplars del llibre a casa. L'objectiu inicial de l'autor és editar uns 200.

Com explica l'autor, "Vilanova i la Geltrú ─coneguda com L’Havana Xica─ com altres poblacions, en el seu atzarós avenir no ha seguit un camí lineal que l’hagi dut a ser el que és avui. Al llarg de la seva història els humans que han habitat la ciutat i els seus voltants, l’han concebut en funció de la peremptorietat de les seves vides i dels seus projectes de futur. Alguns d’aquests projectes van poder ser duts a la pràctica, d’altres devien fracassar i han estat oblidats. Dels exitosos n’ha quedat memòria, la història; dels fracassats en queden les restes: els carrers i els murs, els llocs entre les quals van iniciar-se, en queda la llegenda, l’imaginari".

El llibre no s’ocupa només de Vilanova i la Geltrú, sinó que dona cabuda a les poblacions de l’entorn comarcal, la que avui denominem el Garraf i que històricament s’ha denominat el Penedès, dins la qual queda emmarcada Vilanova i la Geltrú essent-ne avui el nucli urbà capdavanter, tant per la seva demografia, com perquè al llarg de la història moderna, la seva població s’ha distingit com a la societat més dinàmica i disposada a encapçalar els impulsos socials i econòmics més avançats.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Més informació

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.