Vegueria del Penedès

PRESSUPOST 2022

L’acord als Pressupostos 2022, entre els Comuns i el govern, incorpora inversions claus pel Penedès


En Comú Podem Penedès Vilafranca del Penedès

17-12-2021 13:33

'Garantint resoldre l’ocupació, la mobilitat i l’accés a serveis públics vitals amb mirada de futur i de vida per a la gent de les nostres comarques'

L’acord als Pressupostos 2022, entre els Comuns i el govern, incorpora inversions claus pel Penedès. EIX

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

L'acord pels Pressupostos del 2022, entre el govern i dels comuns, es formalitzava ahir amb la signatura per part del president, Pere Aragonès, i la presidenta d'En Comú Podem, Jèssica Albiach. Els comuns ha facilitat la tramitació i aprovació dels comptes perquè, tal com ho expressava la seva presidenta: "era un disbarat que en un moment en què tenim més recursos que en l'última dècada, després de tants anys de lluitar contra l'austeritat, aquests diners no arribessin a la ciutadania perquè les diferents forces polítiques ens autoboicotegéssim".

Les principals prioritats polítiques que han introduït i recollides als comptes del 2022 han estat: reactivar la indústria arreu del país , impulsar la transició ecològica, fer de Catalunya un país de trens, garantir el dret a l'habitatge, la sanitat pública i garantir l'accés al psicòleg i dentista públics.

En aquesta línia, destaquen algunes partides importants com: 50 M d'euros perquè el Dentista Públic arribi a tota Catalunya, 60 M d'euros per recuperar les proves diagnòstiques que s'havien deixat de fer a causa de la pandèmia, garantir el complement salarial per a les treballadores de neteja dels centres sanitari, incrementar 10 milions el pla de treball per reduir les llistes d'espera per a residències incrementa, 80M d'€ per a polítiques de salut mental i addiccions i la incorporació de 233 nous professionals als Equips d'Assessorament i Orientació,..

Des dels Comuns del Penedès remarquen que són uns pressupostos que milloren temes i necessitats claus pel territori: “garantint resoldre l’ocupació, la mobilitat i l’accés a serveis públics vitals amb mirada de futur i de vida per a la gent de les nostres comarques”. Valoren així que la injecció econòmica acordada per les polítiques de reactivació industrial i d’ocupació (10M d'€ d'ajudes via Institut Català de Finances, 65M d'€ per millorar la Formació Professional, 76M d'€ pel Pacte Nacional per la Indústria i la dotació, com a mínim, de 10M d'€ al programa Nuclis de Recerca Industrial) servirà també per a garantir la Mesa de Treball i el Pla de Reactivació Econòmica que es reclama des de les quatre comarques del Penedès que, al novembre de 2020 i a proposta del comuns, va ser aprovada per unanimitat al Ple del Parlament de Catalunya i que ha de resoldre l'impacte de la crisi industrial i pandèmica que afecta a més de 2000 llocs de treball directes i actuar per reduir els índexs de desocupació i atur que es registren al conjunt de la vegueria del Penedès

Han prioritzat del paquet d’inversions previstes pel Penedès, concretament dues mesures a les que el govern s'ha compromès: estudiar la millora dels serveis de rodalies al Penedès una vegada es faci efectiu el traspàs integral del servei de Rodalies per part de l'Estat a la Generalitat de Catalunya i estudiar la re-obertura del servei d'urgències nocturnes del CAP de Sitges que en l'època de les polítiques de retallades dels governs anteriors van ser eliminat.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.