El potatge que presentem és un plat molt tradicional apte per a vegans i vegetarians i a més, molt saludable.
Potatge de bledes i cigrons. AMIC
Els ingredients que necessitem per a unes 4 racions són:
- 300 g de cigrons
- 1 kg de bledes (també pot preparar-se amb espinacs)
- 3 grans d'all
- 2 llesques de pa
- 1 llauna d'uns 200 g de tomàquet tamisat natural
- 1 culleradeta de pebre roig dolç
- 1 culleradeta de comí
- 2 claus
- sal
- oli.
Nota: Els cigrons hauran de posar-se en remull en aigua des de la nit anterior.
Preparació:
Rentar les bledes i tallar-les.
En una olla amb aigua i sal, tirar els cigrons, les bledes i els claus i bullirem durant una hora i mitja aproximadament, o fins que els cigrons estiguin tous.
Mentrestant, en una paella, fregim amb poc oli, l'all prèviament laminat fins que es dauri. També fregirem les llesques de pa.
En una batedora, triturarem el pa i l'all juntament amb una mica d'aigua de la mateixa cocció de les verdures, fins a aconseguir una crema.
A continuació i aprofitant la mateixa paella, fregirem durant uns pocs minuts el tomàquet juntament amb el comí i un polsim de sal.
Quan veiem que està una mica fregit, afegirem la crema abans triturada, hi posarem el pebre vermell i deixarem coure un parell de minuts més.
Quan estiguin tendres els cigrons, afegirem a l'olla la mescla de la paella i remourem bé. Deixarem coure cinc minuts, rectificant de sal.
Servirem calent.
A Eix Diari creiem que un periodisme de proximitat, independent i sense pressions és més necessari que mai. La nostra feina és explicar el que passa al teu voltant amb rigor i compromís, però només és possible amb el suport dels nostres lectors.
Si valores la nostra feina i vols que continuem oferint informació lliure i plural per a tot el territori, fes-te subscriptor avui. El teu suport fa la diferència.
Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.