Vegueria del Penedès

FILOSOFIA

La cinquena edició del festival filosòfic “Vilapensa” centra el debat entorn el desig i la passió


Ramon Filella Vilafranca del Penedès

16-03-2022 9:05

Entre els ponents d'aquesta edició destaquen els noms del sociòleg i filòsof francès Gilles Lipovetsky, conegut internacionalment pel seu anàlisi del postmodernisme, Najat El-Hachmi, Xavier Bassas, Joan Carles Mèlich i Marta Palacín

La cinquena edició del festival filosòfic “Vilapensa” centra el debat entorn el desig i la passió. Ramon Filella

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

Vilafranca del Penedès es tornarà a convertir el mes d'abril en la capital del pensament filosòfic del país gràcies a un nova edició del festival “Vilapensa”. El programa d'enguany s'ha presentat al Vinseum amb la presència de l'alcalde, Pere Regull i del creador i “alma-màter” del festival, Jordi Sàbat. A més de la presentació de les activitats previstes, el Vinseum també ha acollit la primera xerrada del programa a càrrec de Judith Juanhuix i de Juan Evaristo Valls que han parlat sobre un nou contracte sexual de la societat.

Com és habitual en cada edició, el Vilapensa girarà entorn una temàtica concreta a partir de la qual es despleguen les diferents activitats (xerrades, tallers, exposicions, cinema i taules rodones). Aquest any, el tema central és el desig i la passió. Malgrat que el gruix del festival es desenvoluparà entre el 4 i el 10 d'abril, el programa ja contempla activitats el 31 de març i l'1 d'abril i també el 10 d'abril. Per al 12 de setembre queda la commemoració de l'any Joan Fuster.

Entre els ponents que estaran a Vilafranca per a participar en el festival destaquen els noms del sociòleg i filòsof francès Gilles Lipovetsky, conegut internacionalment per haver analitzat el postmodernisme i l'hipermodernisme, Najat El-Hachmi, Xavier Bassas, Joan Carles Mèlich, Manuel Delgado o Marta Palacín. El gruix de les activitats es focalitzaran, com és costum, al Vinseum de Vilafranca del Penedès, però també n'hi haurà a d'altres escenaris com ara el Casal, el claustre de Sant Francesc o el Fòrum Berger Balaguer.

De la mateixa manera i com ja s'ha dut a terme en anys precedents, el “Vilapensa” també surt més enllà dels escenaris previstos amb el “Vilapensa educatiu” pensat per alumnes de secundària i batxillerat dels centres d'ensenyament i el “Vilapensa als municpis” amb activitats que es duran a terme el 29 de març i l'1 d'abril a Sitges, Sant Pere de Ribes, Sant Quintí de Mediona, Sant Sadurní d'Anoia, Santa Margarida i Els Monjos, Gelida i Sant Pere de Riudebitlles.

El festival ha arribat a convertir-se en aquests cinc anys de treball en el principal del país per darrera del que s'organitza anualment a Barcelona. Malgrat els efectes i les restriccions provocades per la pandèmia en les dues últimes edicions, el “Vilapensa” s'ha mantingut fidel a la seva cita amb el Penedès. L'objectiu d'aquest any és repetir els bons resultats de públic que s'han registrat en les últimes edicions.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Més informació

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.