Vegueria del Penedès

FILOSOFIA

El desig i la passió, el permanent conflicte de la condició humana, a debat a Vilafranca del Penedès


Redacció Vilafranca del Penedès

24-03-2022 12:56

El festival comptarà amb filòsofs de renom com Gilles Lipovetsky i Najat El Hachmi i se celebrarà del 4 al 10 d'abril al VINSEUM

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

Un any més, Vilafranca del Penedès es converteix en el focus de la reflexió i pensament amb ‘Desig i Passió’, la 5a edició del festival VilaPensa, que se celebrarà entre el 4 i el 10 d’abril al VINSEUM. Enguany, el tema principal de debat serà el desig i la passió, lligats a la condició humana, però avui dibuixats des de perspectives noves i amb estratègies diferents. L’edició es vertebrarà a partir de dues grans preguntes: les passions han d'estar sotmeses a la raó? o, al contrari, la raó ha de servir les passions?

Un programa amb noms destacats com Gilles Lipovetsky, Begoña Román o Tomás Alcoverro

El VilaPensa d’aquest any, que comptarà amb 30 actes i 40 participants, reunirà ponents d’alt prestigi en el món de la filosofia contemporània. El 5 d’abril serà el torn del filòsof i sociòleg francès, conegut per analitzar el postmodernisme, Gilles Lipovetsky. El filòsof aproparà els assistents les diverses dimensions de la seducció, en una societat on “l’imperatiu de complaure s’ha generalitzat i ha reestructurat la vida quotidiana, l’economia, la política i l’educació”, explica el director del VilaPensa.

Altres actes destacats són el de dilluns 4 d’abril, a càrrec de la doctora en filosofia i professora d’ètica de la Universitat de Barcelona, Begoña Román, en el qual es reflexionarà sobre la utilitat de les passions en una vida finita com és la nostra i la conferència del diumenge 10 d’abril, ‘Passió i subversió política’, amb el corresponsal d’Orient Mitjà per a La Vanguardia Tomàs Alcoverro. Com a acte especial, enguany destaca la trobada de lectors amb l’escriptora Najat el Hachmi per parlar de ‘Desig i literatura’. Serà el 31 de març, a les 19h, al Fòrum Berger-Balaguer.

Un festival que impulsa filosofia i cultura en l’àmbit local

VilaPensa proposa diferents formats i temes molt diversos. Des d’exposicions sobre els arquetips de masculinitat fins a col·loquis, taules rodones i concurs de microrelats. ‘Desig i Passió’ serà un festival de filosofia que s’estén per tot el territori amb el programa VilaPensa als Municipis i arriba a altres branques de la societat, com són l’educació, amb el VilaPensa Educació, pensat per als professors, alumnes de secundària i batxillerat per reflexionar al voltant de la diversitat de cossos.

Tots els actes principals del VilaPensa seran retransmesos en directe per Penedès Televisió i en streaming per la seva web. L’auditori de VINSEUM en serà el plató i se’n permetrà l’aforament limitat del públic. Serà imprescindible fer la reserva gratuïta d’entrades al web d’entrades.vinseum.cat

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Més informació

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.