Vegueria del Penedès

RECEPTES

Faves amb cloïsses


Eva Remolina / AMIC Vilanova i la Geltrú

16-03-2022 14:12

Les faves amb cloïsses és un deliciós plat típic de la gastronomia asturiana. Un plat d'una dificultat mitjana i que porta el seu temps de preparació si el que volem és potenciar al màxim el seu gran sabor.

Faves amb cloïsses. AMIC

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

És molt important també comptar amb uns ingredients de qualitat, per la qual cosa invertir en unes bones faves i unes bones cloïsses, marcaran i molt, la diferència en el resultat del plat. Per a acompanyar a aquesta riquíssima recepta, res millor que un bon vi blanc i molt pa per a sucar... de ben segur ens farà molta falta.

Ingredients (per a 6 persones)
- 700 g de faves asturianes
- 600 g de cloïsses
- 2 cebes
- 3 grans d'all
- 1 fulla de llorer
- safrà
- 150 ml de vi blanc
- 1 cullerada sopera de farina
- Julivert picat
- oli d'oliva verge
- sal
- opcional: una caiena per a un toc picant.

NOTA PRÈVIA:
1. Caldrà deixar amb anterioritat les faves en remull. Millor tota la nit, però si no és possible, almenys unes 12 hores.

2. Dues o tres hores abans de començar a cuinar, és aconsellable deixar les cloïsses amb sal gruixuda en aigua perquè vagin expulsant tota la terra, i així evitarem que la sorra ens espatlli el plat.

PREPARACIÓ:

 

Nota: Aquest plat pot menjar-se en el moment o deixar-lo reposar i menjar-lo l'endemà, per a un major sabor.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.