DIARI INDEPENDENT DEL GRAN PENEDÈS

RECEPTES

Faves amb cloïsses


Eva Remolina / AMIC Vilanova i la Geltrú

16-03-2022 14:12

Les faves amb cloïsses és un deliciós plat típic de la gastronomia asturiana. Un plat d'una dificultat mitjana i que porta el seu temps de preparació si el que volem és potenciar al màxim el seu gran sabor.

Faves amb cloïsses. AMIC

És molt important també comptar amb uns ingredients de qualitat, per la qual cosa invertir en unes bones faves i unes bones cloïsses, marcaran i molt, la diferència en el resultat del plat. Per a acompanyar a aquesta riquíssima recepta, res millor que un bon vi blanc i molt pa per a sucar... de ben segur ens farà molta falta.

Ingredients (per a 6 persones)
- 700 g de faves asturianes
- 600 g de cloïsses
- 2 cebes
- 3 grans d'all
- 1 fulla de llorer
- safrà
- 150 ml de vi blanc
- 1 cullerada sopera de farina
- Julivert picat
- oli d'oliva verge
- sal
- opcional: una caiena per a un toc picant.

NOTA PRÈVIA:
1. Caldrà deixar amb anterioritat les faves en remull. Millor tota la nit, però si no és possible, almenys unes 12 hores.

2. Dues o tres hores abans de començar a cuinar, és aconsellable deixar les cloïsses amb sal gruixuda en aigua perquè vagin expulsant tota la terra, i així evitarem que la sorra ens espatlli el plat.

PREPARACIÓ:

 

Nota: Aquest plat pot menjar-se en el moment o deixar-lo reposar i menjar-lo l'endemà, per a un major sabor.

A Eix Diari creiem que un periodisme de proximitat, independent i sense pressions és més necessari que mai. La nostra feina és explicar el que passa al teu voltant amb rigor i compromís, però només és possible amb el suport dels nostres lectors.

Si valores la nostra feina i vols que continuem oferint informació lliure i plural per a tot el territori, fes-te subscriptor avui. El teu suport fa la diferència.


Subscriu-te ara!


Però si ara no et pots subscriure i vols seguir al dia de les notícies més importants, uneix-te als nostres canals de:


WhatsApp! Telegram!

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.