ALTRES
PUBLICITAT
Segons va explicar Bargués a la primera jornada de portes obertes “veure la Biblioteca Santiago Rusiñol buida ofereix una experiència lumínica excepcional”, i és que les obres, pensades inicialment per suprimir les barreres arquitectòniques, han permès redescobrir els encants d’un edifici que ha recuperat la plasticitat dels dibuixos que conformen les rajoles hidràuliques del terra i els colors originals que mostraven les parets en el moment de la seva concepció, ara fa 100 anys, pels volts del 1915. La Biblioteca, totalment buida de mobiliari i fons documental, ofereix jocs lumínics que permeten veure com les parets presenten fins a cinc tonalitats del color amb el qual han estat pintades, segons l’hora del dia i el reflex de la llum. Els visitants amb les visites guiades es podran apropar a la sensibilitat i estètica dels luministes que a Sitges van trobar una font d’inspiració en una llum que consideraven mediterrània i única.
Les actuacions a la Biblioteca han servit també per adaptar l’equipament als actuals criteris d’accessibilitat i mobilitat, amb rampes d’accés, ascensor i noves dependències de serveis, lavabos i magatzems, així com la recuperació de sales que estaven en desús. S’ha actualitzat també la instal·lació elèctrica, l’enllumenat i la climatització amb nous equipaments informàtics i de comunicació. Amb les obres s’han recuperat sales, que anteriorment es trobaven en desús.
La Biblioteca Santiago Rusiñol s’inaugurarà la primavera del 2016 i oferirà, en un espai obert a tothom i equipat amb les darreres tecnologies en l’àmbit de les biblioteques, un fons documental actualitzat i viu, sense oblidar el seu ric fons local i patrimonial.
Les obres han estat finançades per l’Ajuntament de Sitges i la Diputació de Barcelona.
Vilafranca del Penedès | 25-04-2025 fins 31-05-2025
PUBLICITAT