Vegueria del Penedès

FIRES I FESTES

Setmana de la Malvasia


La Setmana de la Malvasia –que se celebrarà entre el 10 i el 28 de novembre– planteja la difusió a nivell popular de la Malvasia de Sitges i, al mateix temps, el reforç de la seva presència en els circuits professionals i enològics del país. Més de vint actes configuren un programa organitzat pel Centre d’Interpretació de la Malvasia i en el qual hi participen una trentena d’organismes, entre institucions i empreses, a més de 23 cellers elaboradors.

Informació de l'acte

Sota l’eslògan de Malvasia de Sitges, la imprescindible, la setena edició de la Setmana de la Malvasia convoca un programa variat d’activitats per a públics diversos, en el qual el vi de Sitges se situa en el centre d’atenció. Tastos, fires, rutes, experiències gastronòmiques, formació, tallers infantils i accions promocionals configuren l’agenda d’actes (vegeu-la complet a sota). La Setmana de la Malvasia gravita entorn el km 0 d’aquest vi, a Sitges, però també es projecta en altres punts, com Barcelona o Vilafranca, amb la finalitat de contribuir a l’expansió i la projecció del preuat caldo sitgetà.

El vessant professional adquireix enguany un protagonisme rellevant, amb la celebració d’una fira que comptarà amb la participació d’elaboradors, productors, sommeliers i prescriptors. Se celebrarà al ME Terramar el dia 15 de novembre. Altres actes programats també estan especialment adreçats als professionals, amb la finalitat de continuar obrint camí en el recorregut iniciat en els darrers anys, en què la Malvasia de Sitges ha estat adoptada com a vi propi en diferents circuits.

El maridatge de la Malvasia de Sitges amb diferents propostes gastronòmiques és un altre dels eixos centrals del programa, amb diferents activitats, com Un mar de malvasia –que en la darrera edició va quedar finalista en els premis Vinari– , la ruta enogastronòmica o els tastos programats en diferents punts i dies del calendari.

El programa també incorpora propostes formatives adreçades als alumnes de l’IES Joan Ramon Benaprès i altres escoles d’hostaleria, rutes pels carrers de Sitges i el Garraf (Olor de most, el Bus de la Llotja), activitats culturals (conferència, taller d’expressió artística), sessions infantils (Els colors del raïm al mocador) i accions promocionals al mercat municipal i entre els comerços de Sitges.

Darrera de la iniciativa hi ha el Centre d’Interpretació de la Malvasia, a més d’una trentena d’empreses i organismes que hi col·laboren en diferents formats. En la Setmana de la Malvasia hi participen també 23 cellers elaboradors de malvasia, a més de la Denominació d’Origen Penedès.

Avui al Penedès

Vilanova i la Geltrú | 13-07-2025

1001 Gags

Vilanova i la Geltrú | 13-07-2025

Cadena humana pel naturisme

Vilafranca del Penedès | 11-07-2025 fins 10-08-2025

Síptic vilafranquí

El Vendrell | 11-07-2025 fins 27-07-2025

Festa Major del Vendrell

Vilanova i la Geltrú | 10-07-2025 fins 13-07-2025

Festival Internacional de Música Popular i Tradicional (FIMPT)

Igualada | 10-07-2025 fins 13-07-2025

European Balloon Festival

Vilafranca del Penedès | 04-07-2025 fins 26-07-2025

Històries a l’Oest del Japó

Sitges | 03-07-2025 fins 20-07-2025

Ahir i avui. 100 anys d’Humor gràfic

La Bisbal del Penedès | 03-07-2025 fins 26-07-2025

Ruta dels Murals

Sitges | 02-07-2025 fins 30-07-2025

Clàssica al Racó de la Calma

Vilafranca del Penedès | 27-06-2025 fins 20-07-2025

VITIS. Mirades al marge

Vilanova i la Geltrú | 26-06-2025 fins 07-09-2025

El retorn a la figuració

Subirats | 20-06-2025 fins 26-07-2025

Festival Música a les Vinyes 2025

Sitges | 07-06-2025 fins 26-07-2025

Concerts de Mitjanit
Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.