Vegueria del Penedès

FIRES I FESTES

Setmana de la Malvasia


La Setmana de la Malvasia –que se celebrarà entre el 10 i el 28 de novembre– planteja la difusió a nivell popular de la Malvasia de Sitges i, al mateix temps, el reforç de la seva presència en els circuits professionals i enològics del país. Més de vint actes configuren un programa organitzat pel Centre d’Interpretació de la Malvasia i en el qual hi participen una trentena d’organismes, entre institucions i empreses, a més de 23 cellers elaboradors.

Informació de l'acte

Sota l’eslògan de Malvasia de Sitges, la imprescindible, la setena edició de la Setmana de la Malvasia convoca un programa variat d’activitats per a públics diversos, en el qual el vi de Sitges se situa en el centre d’atenció. Tastos, fires, rutes, experiències gastronòmiques, formació, tallers infantils i accions promocionals configuren l’agenda d’actes (vegeu-la complet a sota). La Setmana de la Malvasia gravita entorn el km 0 d’aquest vi, a Sitges, però també es projecta en altres punts, com Barcelona o Vilafranca, amb la finalitat de contribuir a l’expansió i la projecció del preuat caldo sitgetà.

El vessant professional adquireix enguany un protagonisme rellevant, amb la celebració d’una fira que comptarà amb la participació d’elaboradors, productors, sommeliers i prescriptors. Se celebrarà al ME Terramar el dia 15 de novembre. Altres actes programats també estan especialment adreçats als professionals, amb la finalitat de continuar obrint camí en el recorregut iniciat en els darrers anys, en què la Malvasia de Sitges ha estat adoptada com a vi propi en diferents circuits.

El maridatge de la Malvasia de Sitges amb diferents propostes gastronòmiques és un altre dels eixos centrals del programa, amb diferents activitats, com Un mar de malvasia –que en la darrera edició va quedar finalista en els premis Vinari– , la ruta enogastronòmica o els tastos programats en diferents punts i dies del calendari.

El programa també incorpora propostes formatives adreçades als alumnes de l’IES Joan Ramon Benaprès i altres escoles d’hostaleria, rutes pels carrers de Sitges i el Garraf (Olor de most, el Bus de la Llotja), activitats culturals (conferència, taller d’expressió artística), sessions infantils (Els colors del raïm al mocador) i accions promocionals al mercat municipal i entre els comerços de Sitges.

Darrera de la iniciativa hi ha el Centre d’Interpretació de la Malvasia, a més d’una trentena d’empreses i organismes que hi col·laboren en diferents formats. En la Setmana de la Malvasia hi participen també 23 cellers elaboradors de malvasia, a més de la Denominació d’Origen Penedès.

Avui al Penedès

Vilafranca del Penedès | 26-04-2024 fins 02-06-2024

‘Perfect day’, un projecte documental i artístic del fotògraf Txema Salvans

Sant Pere de Ribes | 25-04-2024 fins 24-05-2024

Tres festes de presentació del Monocicle 2024

El Vendrell | 19-04-2024 fins 08-05-2024

Essencials (...) Un quart d’una

Avinyonet del Penedès | 12-04-2024 fins 25-05-2024

Microvi 2024

Sitges | 12-04-2024 fins 24-05-2024

Mediterranean Guitar Festival 2024

Vilafranca del Penedès | 12-04-2024 fins 12-05-2024

Hybris & Nemesis

Vilanova i la Geltrú | 12-04-2024 fins 14-06-2024

Espai Cuidadors

El Vendrell | 15-03-2024 fins 01-06-2024

"L’ànima de la Pedra Seca"

Vilanova i la Geltrú | 09-03-2024 fins 19-05-2024

50 anys escrivint amb llum. Mike Alentorn

Vilafranca del Penedès | 01-03-2024 fins 02-03-2025

129 Vides. De quan la pesta negra arriba a Vilafranca.

Vilanova i la Geltrú | 01-03-2024 fins 19-07-2024

Mirades, exposició de fotografies de JMPeñalver

Font-rubí | 27-01-2024 fins 26-05-2024

XXVÈ Cicle Cava Jazz 2024
Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.