DIARI INDEPENDENT DEL GRAN PENEDÈS

FIRES I FESTES

Setmana de la Malvasia


La Setmana de la Malvasia –que se celebrarà entre el 10 i el 28 de novembre– planteja la difusió a nivell popular de la Malvasia de Sitges i, al mateix temps, el reforç de la seva presència en els circuits professionals i enològics del país. Més de vint actes configuren un programa organitzat pel Centre d’Interpretació de la Malvasia i en el qual hi participen una trentena d’organismes, entre institucions i empreses, a més de 23 cellers elaboradors.

Informació de l'acte

Sota l’eslògan de Malvasia de Sitges, la imprescindible, la setena edició de la Setmana de la Malvasia convoca un programa variat d’activitats per a públics diversos, en el qual el vi de Sitges se situa en el centre d’atenció. Tastos, fires, rutes, experiències gastronòmiques, formació, tallers infantils i accions promocionals configuren l’agenda d’actes (vegeu-la complet a sota). La Setmana de la Malvasia gravita entorn el km 0 d’aquest vi, a Sitges, però també es projecta en altres punts, com Barcelona o Vilafranca, amb la finalitat de contribuir a l’expansió i la projecció del preuat caldo sitgetà.

El vessant professional adquireix enguany un protagonisme rellevant, amb la celebració d’una fira que comptarà amb la participació d’elaboradors, productors, sommeliers i prescriptors. Se celebrarà al ME Terramar el dia 15 de novembre. Altres actes programats també estan especialment adreçats als professionals, amb la finalitat de continuar obrint camí en el recorregut iniciat en els darrers anys, en què la Malvasia de Sitges ha estat adoptada com a vi propi en diferents circuits.

El maridatge de la Malvasia de Sitges amb diferents propostes gastronòmiques és un altre dels eixos centrals del programa, amb diferents activitats, com Un mar de malvasia –que en la darrera edició va quedar finalista en els premis Vinari– , la ruta enogastronòmica o els tastos programats en diferents punts i dies del calendari.

El programa també incorpora propostes formatives adreçades als alumnes de l’IES Joan Ramon Benaprès i altres escoles d’hostaleria, rutes pels carrers de Sitges i el Garraf (Olor de most, el Bus de la Llotja), activitats culturals (conferència, taller d’expressió artística), sessions infantils (Els colors del raïm al mocador) i accions promocionals al mercat municipal i entre els comerços de Sitges.

Darrera de la iniciativa hi ha el Centre d’Interpretació de la Malvasia, a més d’una trentena d’empreses i organismes que hi col·laboren en diferents formats. En la Setmana de la Malvasia hi participen també 23 cellers elaboradors de malvasia, a més de la Denominació d’Origen Penedès.

A Eix Diari creiem que un periodisme de proximitat, independent i sense pressions és més necessari que mai. La nostra feina és explicar el que passa al teu voltant amb rigor i compromís, però només és possible amb el suport dels nostres lectors.

Si valores la nostra feina i vols que continuem oferint informació lliure i plural per a tot el territori, fes-te subscriptor avui. El teu suport fa la diferència.


Subscriu-te ara!


Però si ara no et pots subscriure i vols seguir al dia de les notícies més importants, uneix-te als nostres canals de:


WhatsApp! Telegram!

Avui al Penedès

El Vendrell | 16-09-2025 fins 05-10-2025

Festes de la Gent Gran del Vendrell

El Vendrell | 05-09-2025 fins 30-09-2025

URGEELL. Viure per la pintura

Sant Sadurní d'Anoia | 05-09-2025 fins 28-09-2025

Cercles Vitals, el Camí de la Mort per arribar a la Vida

Sitges | 07-08-2025 fins 28-09-2025

Festa Major de Sitges 2025

Sitges | 04-08-2025 fins 21-09-2025

Sitges ReciclArt

Sitges | 04-08-2025 fins 21-09-2025

Artistes per la Pau-18 visions
Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.