Vegueria del Penedès

CONFERÈNCIES, COL.LOQUIS

Cicle Talents locals amb Mireia Urpí i Rafa Llorach "De professió: Científic/ca en Ciències de l'Alimentació"


Conferència de Mireia Urpí i Rafa Llorach.

Informació de l'acte

Mireia Urpí i Sardà es va llicenciar en Farmàcia i en Ciència i Tecnologia dels Aliments a la Universitat de Barcelona (UB). Doctora dins del programa Medicaments, Alimentació i Salut per la UB i amb Menció Europea. Ha realitzat varies estades a l’Institut National de la Recherche Agronomique (INRA) a Clermont-Ferrand/Theix (França), a la Universitat de Perugia (Itàlia) i a la Universitat d’Aberystwyth (Gal·les, Regne Unit). Va fer una estada postdoctoral a l’IDIBAPS – Hospital Clínic de Barcelona.

Ha estat investigadora “Ramon y Cajal” en Tecnologia dels aliments i actualment és Professora Agregada al Departament de Nutrició, Ciències de l’Alimentació i Gastronomia de la UB. Membre del Centre d’investigació biomèdica a la Xarxa de Fragilitat i Envelliment Saludable (CIBERFES) i de l’Institut de Nutrició i Seguretat Alimentaria (INSA-UB). Les seves línies de recerca es centren en l’estudi de la biodisponibilitat de polifenols i altres fitoquímics en humans, efecte en la microbiota intestinal i efecte de patrons dietètics o components bioactius en la salut cardiovascular, deteriorament cognitiu, fragilitat i envelliment saludable.


Rafael Llorach es va llicenciar en Ciències Biològiques a la Universitat de Murcia (UM). Doctor en Biologia per la UM amb Menció Europea. Va realitzar una estada postdoctoral a la Unite de Nutrition Humaine de l'Institut National de la Recherche Agronomique a Clermont-Ferrand (França) i a la Universitat d’Aberystwyth (Gal·les, Regne Unit).

Ha estat investigador “Ramon y Cajal” en Tecnologia dels aliments i professor Lector a la Universitat de Barcelona (UB) i, actualment és Professor Agregat al Departament de Nutrició, Ciències de l’Alimentació i Gastronomia de la UB. Membre del Centre d’investigació biomèdica a la Xarxa de Fragilitat i Envelliment Saludable (CIBERFES) i de l’Institut de Nutrició i Seguretat Alimentaria (INSA-UB). Les seves línies de recerca es centren en el desenvolupament i aplicació de les aproximacions metabolòmiques en l’estudi de l’efecte de la salut dels components de la dieta, aliments rics en fitoquímics i/o funcionals i de patrons complexos d’alimentació, especialment la Dieta Mediterrània.

Avui al Penedès

Subirats | 07-07-2025

Taula rodona sobre PAPARRES

Vilafranca del Penedès | 07-07-2025 fins 12-07-2025

Festa de Barri: Molí d’en Rovira

Vilafranca del Penedès | 04-07-2025 fins 26-07-2025

Històries a l’Oest del Japó

Sitges | 03-07-2025 fins 20-07-2025

Ahir i avui. 100 anys d’Humor gràfic

La Bisbal del Penedès | 03-07-2025 fins 26-07-2025

Ruta dels Murals

Sitges | 02-07-2025 fins 30-07-2025

Clàssica al Racó de la Calma

Vilafranca del Penedès | 27-06-2025 fins 20-07-2025

VITIS. Mirades al marge

Vilanova i la Geltrú | 26-06-2025 fins 07-09-2025

El retorn a la figuració

Subirats | 20-06-2025 fins 26-07-2025

Festival Música a les Vinyes 2025

Vilafranca del Penedès | 16-06-2025 fins 12-07-2025

Festivalet EVA354

Sitges | 07-06-2025 fins 26-07-2025

Concerts de Mitjanit
Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.