DIARI INDEPENDENT DEL GRAN PENEDÈS

ALTRES

Benvinguts a Pagès torna a l'Alt Penedès: Un cap de setmana per descobrir la pagesia


La pagesia d’arreu de Catalunya obrirà de nou les portes el cap de setmana de l’ 1 i 2 de juny perquè els visitants puguin conèixer i tastar els productes cultivats, criats i pescats a casa nostra.

Informació de l'acte

Amb la novena edició del Benvinguts a Pagès el món rural català es prepara per viure de nou un cap de setmana de portes obertes en explotacions agràries i propostes originals en restaurants, allotjaments i activitats per rebre milers de visitants que podran descobrir la pagesia, el producte i la gastronomia de proximitat arreu de Catalunya.

Unes 36.000 persones es van desplaçar pel territori català en l’edició de l’any passat  per viure una experiència lúdica per descobrir, tastar i comprar els productes del territori i que es complementa amb la participació d’allotjaments, restaurants i una àmplia oferta d’activitats paral·lel.

A l’Alt Penedès

A l’Alt Penedès, amb el suport del Consell Comarcal de l’Alt Penedès i el Consorci de Promoció Turística, hi participen 10 explotacions agràries: Aviram Família Olivella Cruz, Bodegues Sumarroca, Cal Sis Dits, Caves Bolet, Celler Cuscó Berga, Cellers de Can Suriol, Covides vins i cellers,  Hort de la Carmeta, Molí d’oli Josep Lluch i Vins el Cep, 4 activitats complementàries: Visita a l’obrador Moió Melmelades a Font-rubí,  Temps de collita a la terra del Préssec d’Ordal a Subirats,  Can Batlle Experience “Experiències entre vinyes” a Avinyonet del Penedès i El Castell de Penyafort i el seu entorn natural a Santa Margarida i els Monjos,  4 restaurants: Restaurant Cal Padrí, Cal Xim, La Posada i Restaurant Sol i Vi i 4 allotjaments rurals:  Cal Farriol, Cal Negri, Bolet Casa Modernista, Mercer Hotel Casa Torner i Güell i  Hotel Fonda Neus. 

Visites a les explotacions agràries i ramaderes

En aquest cap de setmana les explotacions inscrites de tot Catalunya obren les portes de casa seva per ensenyar els camps, granges, barques i obradors. Les visites es completen amb tastos de productes que generen l’oportunitat de fer venda directa durant el cap de setmana omplint el rebost en una experiència única en què consumidors i pagesos d’arreu del país estableixen una relació directa que s’espera que continuï la resta de l’any.

A través d’experiències autèntiques i enriquidores, s’ofereix als usuaris l’oportunitat de submergir-se en l’autèntica vida rural, explorar les tradicions agrícoles i connectar amb la natura amb l’objectiu de promoure la cultura local i enfortir llaços entre la ciutat i el camp mitjançant una oferta inigualable de productes del territori i de temporada d’horta, fruita, verdura, làctics, cereals, carn, peix, oli, mel, cereals, etc.

Tot l’any

El projecte té continuïtat tot l’any oferint una oferta estable amb més de 120 visites  a les explotacions agroalimentàries de Catalunya. A través del projecte Benvinguts a  Pagès Tot l’Any, els pagesos i pageses tenen l’oportunitat de generar activitat durant els 365 dies de  l’any amb unes visites molt completes que asseguren una experiència personalitzada que més enllà de divulgar l’origen d’allò que mengem incorpora tastos de productes.

Novetats més importants de l’edició d’enguany

La gran festa de la pagesia catalana es torna a organitzar el mes de juny, amb la voluntat de fer coincidir el cap de setmana amb l’època primaveral, les bones temperatures i la campanya del sector fructícola i hortícola. Durant les últimes edicions, Benvinguts a Pagès La Festa tenia lloc durant la tardor. El canvi de dates dona resposta a una demanda traslladada per productors del sector, i a la finalitat de continuar enfortint la iniciativa.

El visitant major de 15 anys haurà de fer un pagament de 2 euros en concepte de reserva, en aquest 9ª edició. Es tracta d’un pagament simbòlic, que garanteix la reserva de la plaça i dona suport i recolza la feina i la tasca essencial dels pagesos i pageses per la societat, que a més a més, durant el cap de setmana rebran milers de visitants, i han d’organitzar el seu horari.
 

A Eix Diari creiem que un periodisme de proximitat, independent i sense pressions és més necessari que mai. La nostra feina és explicar el que passa al teu voltant amb rigor i compromís, però només és possible amb el suport dels nostres lectors.

Si valores la nostra feina i vols que continuem oferint informació lliure i plural per a tot el territori, fes-te subscriptor avui. El teu suport fa la diferència.


Subscriu-te ara!


Però si ara no et pots subscriure i vols seguir al dia de les notícies més importants, uneix-te als nostres canals de:


WhatsApp! Telegram!

Avui al Penedès

L'Arboç | 14-11-2025 fins 12-12-2025

L’Escola de l’Ateneu Arbocenc

Vilanova i la Geltrú | 14-11-2025 fins 15-11-2025

L’IEP homenatjarà Vicenç Carbonell i Ignasi M. Muntaner

Vilafranca del Penedès | 11-11-2025 fins 29-11-2025

El control també és violència

Llorenç del Penedès | 07-11-2025 fins 15-11-2025

Teca i Copa

Vilanova i la Geltrú | 07-11-2025 fins 17-11-2025

Elles sí tenen nom

Vilafranca del Penedès | 06-11-2025 fins 16-11-2025

Most Festival 2025

Sitges | 06-11-2025 fins 16-11-2025

11ª Setmana de la Malvasia de Sitges

Vilanova i la Geltrú | 06-11-2025 fins 07-12-2025

Un Mediterrani Viu

Vilanova i la Geltrú | 05-11-2025 fins 15-11-2025

Setmana DNegre VNG

Igualada | 23-10-2025 fins 22-11-2025

Conegudes i reconegudes

Vilanova i la Geltrú | 16-10-2025 fins 27-11-2025

II Cicle de Xerrades Ferroviàries al Museu del Ferrocarril

Olivella | 02-10-2025 fins 29-11-2025

Olivella Vila cuidadora

Vilanova i la Geltrú | 27-09-2025 fins 30-12-2025

Els anys 70
Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.