EIX diari | Carnaval Penedès 2021, del 11 al 17 de febrer

Canyelles, el moment més dolç d’un carnaval emergent

 

Els Carnavals del Penedès i Garraf exhibeixen la diversitat del territori i avalen la cohesió d’una regió que viu per les seves tradicions. El carnaval és la festa més multitudinària i la que es viu de forma més intensa a cada municipi. I un dels millors exemples és Canyelles, que s’ha fet un forat en el mapa del Carnaval del Penedès amb una aposta pròpia i pionera.

 Canyelles celebra el seu carnaval una setmana abans que la resta de municipis del Garraf, per això la seva rua és una de les més esperades del territori per part dels participants i sobretot dels espectadors. Després d’un any d’espera, les entitats, les màscares i el públic agafen amb moltes ganes la primera cita amb el Carnaval. És la prova de foc i el tret de sortida del carnaval penedesenc i això ha permès que Canyelles reivindiqui el seu espai entre la competència carnavalera del territori: “el nostre és un carnaval molt familiar, tranquil, respectuós i que representa una eina dinamitzadora de tot el municipi”, destaca l’alcaldessa de Canyelles, Rosa Huguet.

 Canyelles obre el carnaval amb una tradicional rua de carrosses i comparses que desfilen pels carrers més cèntrics del nucli urbà. La darrera edició, la de 2020, va ser la més participativa de la seva història. La presència cada cop més habitual de carrosses de municipis de tot el Penedès i Garraf situen el Carnaval de Canyelles en el seu moment més dolç, amb una participació que supera el miler de màscares i una programació que inclou xatonades i balls per arribar a tots els públics.

Aquest any, la proposta del carnaval confinat convida a reflexionar sobre l’evolució de la festa i el seu creixement exponencial en les darreres edicions. Canyelles celebra un carnaval diferent aquest 2021 i per fer-ho proposa una retrospectiva per les edicions anteriors. Al llarg de la setmana s’anirà fent una passejada visual per les rues de cada any. I SM el Rei Carnestoltes també ha volgut donar un missatge als ciutadans per assegurar-los que, tot I el parèntesi d’aquest any,  l’any que ve es tornarà a gaudir de la festa.