EIX diari | Carnaval Penedès 2021, del 11 al 17 de febrer

Cubelles, un carnaval en plena expansió

El rei Carnestoltes de Cubelles s’ha disfressat de virus per anunciar una edició que es viurà a les llars i a les escoles. L’edició de 2021 del Carnaval de Cubelles tindrà un programa reduït sense cap acte presencial, però no renuncia a la participació popular. El polifacètic Pep Callau ha dirigit aquest sermó alternatiu, que compta amb la participació de persones voluntàries de Cubelles.

 I és que el carnaval de Cubelles es troba en un moment dolç i de plena expansió que des de l’Ajuntament es vol potenciar i dinamitzar en les properes edicions. La regidora de Cultura, Montse Cámara, ha explicat que el consistori està treballant per tornar a oferir subvencions a les colles que participin en la propera edició. Assegura que és una de les formes d’agrair a les mascarades la seva fidelitat i la seva contribució en fer més gran un carnaval que es viu intensament al municipi de forma transversal, implicant la comunitat educativa, les entitats socials i les agrupacions juvenils.

 L’organització del Carnaval de Cubelles ha fet una crida perquè totes les famílies guarneixin finestres i balcons amb mantons i carotes. El municipi es resisteix a renunciar al carnaval, encara que sigui aquesta l’edició més complicada. Per incentivar aquesta crida, s’ha distribuït entre els escolars de la vila uns mantons de cartolina per pintar i decorar i que després es puguin penjar amb altres elements propis del carnaval.

 Per altra banda, s’anima a tothom que enregistri vídeos disfressats i gaudint d’aquest període previ a la quaresma. Els vídeos no han de superar els 45 segons, en horitzontal i s’han d’enviar per correu electrònic a informa@cubelles.cat o per WhatsApp al 618 592 912 fins el 20 de febrer. Amb les imatges recollides s’editarà un vídeo resum del Carnaval 2021.