EIX diari | Carnaval Penedès 2021, del 11 al 17 de febrer

Cunit, la gran rua del dissabte de Carnaval al Penedès

 

Cunit afronta el carnaval més atípic amb l’objectiu de refermar el sentiment del municipi i de la seva població per una de les festes grosses. I és que aquest any Cunit viurà un Carnaval diferent, sense grans esdeveniments al carrer, sense les populars rues, però sí des de casa i des dels nuclis més familiars.

L’Ajuntament de Cunit encara aquest Carnaval amb optimisme i amb ganes de reflexionar sobre l’evolució d’una festa que converteix el municipi en la gran capital del carnaval del Penedès. La seva rua de dissabte de Carnaval és la més lluïda, la més participativa i la que exhibeix una major nivell de les colles, ja que l’organització selecciona curosament la qualitat dels participants. Així s’ha treballat any rere any una rua exigent que garanteix als visitants el millor espectacle i que cultiva la competència sana entre les mascarades. I és que la gran demanda que rep cada any Cunit per formar part de la rua permet a l’organització de la festa convidar els millors de cada municipi. Les coreografies també són un dels trets diferencials del carnaval de Cunit, que han convertit aquesta disciplina en un acte més del carnaval, una proposta única al territori i que les colles preparen amb entusiasme durant mesos.

 Ara, el repte que assumeix Cunit és fer créixer la programació del Carnaval amb més propostes per als més petits, que impliquin tots els públics en la que consideren “la festa major de Cunit”.

 Aquest any, entre Cunit viurà un Carnaval diferent i l’Ajuntament, amb la col·laboració de la Coordinadora de Colles i de la comunitat digital ‘InstaCunit’, ha fet un seguit de propostes per viure aquesta festa amb la mirada posada en l’edició de 2022.

 La Coordinadora de Colles promou un concurs de balcons, qui estigui interessat en participar pot consultar les bases en aquesta mateixa notícia. I la comunitat InstaCunit porta a terme un concurs de fotografia amb reptes diaris molt divertits.