EIX diari | Carnaval Penedès 2021, del 11 al 17 de febrer

Els Carnestoltes Digitals tanquen el Carnaval 2017 amb el reconeixement a les millors colles del Penedès

L'acte d'entrega dels Carnestoltes Digitals 2017

La recuperació del guarniment de carrers de Vilanova va rebre el primer premi a la Millor Innovació del Carnaval del Penedès, una nova iniciativa d'EIX CARNAVAL

L’acte d’entrega dels Carnestoltes Digitals ha tancat aquest dissabte al migdia el Carnaval 2017 amb el reconeixement a les millors colles del Penedès i amb el lliurament del primer premi a la Millor Innovació del Carnaval del Penedès. Es tracta d’una nova iniciativa d’EIX DIARI que vol aportar un valor afegir al projecte EIX CARNAVAL posant en valor la tasca de la societat i les administracions locals per promoure i fer créixer una de les festes populars que més uneix i cohesiona el territori.

El Centre Cívic Masia Cal Cego de Cunit va ser l’escenari de l’entrega dels premis d’EIX CARNAVAL, que enguany ha rebut el suport dels ajuntaments de Cunit, Vilanova i la Geltrú, Sitges, Sant Pere de Ribes, Cubelles, Cunit, El Vendrell, Santa Margarida i els Monjos i Sant Martí Sarroca. Els representants dels nou ajuntaments van fer entrega del Carnestoltes Digitals a les colles guanyadores del concurs a la millor disfressa dels seus respectius municipis.

Prop de 7.000 persones han participat entre el 6 i el 26 de març en una nova edició del concurs per escollir les millors disfresses dels millors carnavals del Penedès. A través del portal EIX CARNAVAL, un any més s’ha convocat aquest joc interactiu per posar en valor les rues del territori i mobiltizar les xarxes amb les millors fotos del carnaval: La Fogata (Cubelles), Carnaval Eibici (Cunit), Roquefestes i Trump (Sant Pere de Ribes), #Totxos25 (Els Monjos), Carnaval d’Albinyana (El Vendrell), Serp-Pentina (Sant Martí Sarroca), Cases Noves (Sitges) i La Carnavalera (Vilanova) han estat les colles més votades pels seguidors d’EIX CARNAVAL.

EIX DIARI ha incorporat aquest any una novetat al projecte EIX CARNAVAL, el portal de promoció i difusió del Carnaval del Penedès. Es tracta del premi a la Millor Innovació del Carnaval del Penedès, que reconeix iniciatives que contribueixen a enriquir la festa i fer-la més participativa i oberta. A través de la creació d’una comissió formada per agents socials i tècnics representants dels carnavals de Sitges, Sant Pere de Ribes, Vilanova i la Geltrú, Cubelles, Cunit, El Vendrell i Santa Margarida i els Monjos, s’han avaluat un total de 15 candidatures i s’ha decidit que el I Premi a la Millor Innovació del Carnaval del Penedès és per a la recuperació del guarniment dels carrers de Vilanova i la Geltrú. Les representants de la Federació d’Associacions del Carnaval de Vilanova, responsable d’impulsar d’aquesta iniciativa, van recollir el premi i van agrair la col.laboració i implicació de les escoles de la ciutat i de diverses entitats a la recuperació d’aquesta tradició.

L’acte d’entrega dels premis el va cloure el regidor de l’Ajuntament de Cunit Pedro Ruíz Monje, que va reconéixer la tasca d’EIX DIARI en la promoció del Carnaval del Penedès sota una mateixa marca que permet posar en valor carnavals històrics com el de Sitges i Vilanova i la Geltrú amb carnavals emergents i amb molt de potencial com el del municipi de Cunit.

Entrega dels Carnestoltes Digitals 2017