EIX diari | Carnaval Penedès 2021, del 11 al 17 de febrer

Santa Margarida i els Monjos, el carnaval diürn i no-sexista

 

És el més familiar i un dels pocs que es fa a plena llum del dia. El Carnaval de Santa Margarida i els Monjos té una marca pròpia, però aquest any, també es viurà des de casa, a causa de l’emergència sanitària. Santa Margarida i els Monjos proposa aquest any viure un carnaval confinat, adaptat a les circumstàncies provocades per la pandèmia i coordinant els esforços d’entitats i comerços locals per crear un programa interessant.

 Les iniciatives es van inicia el 7 de febrer amb un concurs de fotografies de disfresses a Instagram, organitzat pels grups de carnaval de Santa Margarida i els Monjos i del 17 al 28 de febrer la casa de cultura Mas Catarro acollirà una mostra de disfresses i elements dels grups de carnaval de Santa Margarida i els Monjos.

 El carnaval marca l’activitat anual de les entitats del municipi i també del seu teixit empresarial. Els preparatius, les reunions, les trobades informals i l’elaboració de les disfresses i les carrosses són la millor eina dinamitzadora del municipi. Per això, aquest any la nostàlgia s’ha fet amb ells, però ja treballen en la propera edició del carnaval, que esperen poder començar a preparar el proper estiu.

 El carnaval de Santa Margarida i els Monjos no només és matiner per preparar les disfresses, també és pioner en algunes iniciatives que aquest any s’han exportat a altres poblacions. Al novembre de 2019, l’Ajuntament de Santa Margarida i els Monjos va aprovar unes bases pioneres al Penedès per fomentar un carnaval no-sexista. Les bases generals i específiques per atorgar subvencions per participar a la rua del Carnaval promouen la igualtat entre homes i dones i premien la difusió de música lliure de sexisme i que respecta les dones. L’objectiu és “sensibilitzar els participants en la igualtat amb un reforç positiu i no en la prohibició”.