21/07/2014 12:33:54 Contingut exclusiu per als subscriptors

Mohamed El Amrani: "Als joves ens torturen quan ens diuen que som una generació perduda" (VÍDEO)

Laura Mesalles/AMIC Vilanova i la Geltrú
A.P./AMIC. Mohamed El Amrani

Mohamed El Amrani (Chef Chaouen, Marroc, 1992) és una de les cares dels nous catalans d'orígen magribí. Entusiasta i proactiu, aquest jove lluita per intentar teixir més ponts de diàleg entre la comunitat catalana i la magribina i defensa que tenen moltíssims punts en comú.

26/06/2014 20:10:30 Contingut exclusiu per als subscriptors

Polèmica a Vilafranca pels contenidors de "Resta"

Roger Vives Vilafranca del Penedès
Roger Vives. Polèmica a Vilafranca pels contenidors de

El vilafranquí Àlex Resta és un dels afectats i no va dubtar en presentar una queixa formal a l'Ajuntament en veure la seva desagradable vinculació amb els nous contenidors. Resta va formular una instància en què assegurava que “el fet de tenir el cognom associat a un contenidor de brossa atempta la nostra imatge pública i afavoreix conductes com bullying a les escoles en vers als nens”.

21/06/2014 18:53:39 Contingut exclusiu per als subscriptors

La Jove Cambra Internacional de Vilafranca, una entitat mal explicada

Roger Vives Vilafranca del Penedès
Roger Vives. David Agustín, president de la Jove Cambra Internacional (JCI) de Vilafranca

Vilafranca del Penedès és una de les deu poblacions catalanes que compta amb una Jove Cambra Internacional (JCI) pròpia. Aquest tipus d'entitats van néixer als Estats Units fa quasi cent anys i, posteriorment, van fer el salt a Europa. Sense ànim de lucre, apartidistes políticament i aconfessionals, actualment tenen molta força a països tant allunyats com Alemanya o el Japó.

16/06/2014 08:37:09 Contingut exclusiu per als subscriptors

Esther Vivas: "Pensem que nosaltres decidim què mengem, però no és així" (VÍDEO)

Vern Bueno/ACPG Vilanova i la Geltrú
Marc Arisa. Esther Vivas

Esther Vivas és un dels rostres prominents de l'activisme social a Catalunya, revigoritzat pel terrabastall que ha suposat la crisi. Davant d'un model global econòmic i social que considera injust i desequilibrat, Vivas (Sabadell, 1975) s'atreveix a plantejar alternatives.

12/06/2014 14:20:19 Contingut exclusiu per als subscriptors

La Beguda Alta, un poble dividit entre tres comarques

Roger Vives Sant Llorenç d’Hortons
Roger Vives. La Beguda Alta

En temes relacionats amb seguretat, amb els Mossos d'Esquadra, el nucli depèn de tres comissaries diferents; en temes educatius, de tres delegacions diferents; de dos Plans Territorials; en definitiva, per resoldre els problemes dels veïns cal traspassar fronteres administratives.

05/06/2014 15:38:59 Contingut exclusiu per als subscriptors

Lluís Masachs: "treballo per aconseguir imatges més globals, no només d'aquí"

Roger Vives Vilafranca del Penedès
Roger Vives. Lluís Masachs

Viure única i exclusivament de la pintura és un privilegi reservat a molt pocs artistes a nivell nacional o estatal. La majoria d'ells, combinen la seva passió artística amb altres tasques. És el cas del vilafranquí Lluís Masachs, de prestigiosa trajectòria molt vinculada al folklore i al seu entorn vitivinícola.

29/05/2014 11:09:29 Contingut exclusiu per als subscriptors

Les vinyes es protegeixen de l'amenaça dels conills

Roger Vives Vilafranca del Penedès
Roger Vives. Les vinyes es protegeixen de l’amenaça dels conills

Les vinyes amb ceps de nova plantació han brotat acompanyades d'un cilindre, generalment de color blanc, que proporciona una imatge inèdita a la zona fins a l'actualitat. El que es pot observar a les nostres vinyes és un protector de cep que els pagesos s'han vist obligats a emprar per protegir les noves plantacions dels conills.

22/05/2014 21:23:43 Contingut exclusiu per als subscriptors

Les sales de cinema lluiten per sobreviure

Roger Vives Vilafranca del Penedès

Des de principis de segle XXI l'assistència als cinemes de Catalunya ha disminuït pràcticament a la meitat, descens del qual no en són alienes les sales de l'Alt i el Baix Penedès i el Garraf, que lluiten dia a dia contra una situació que en alguns casos amenaça clarament en fer abaixar la persiana.

15/05/2014 21:28:10 Contingut exclusiu per als subscriptors

Pere Llopart o com es torna a la vida després d'un mes en coma

Roger Vives Avinyonet del Penedès
EIX. Pere Llopart

Un cotxe el va atropellar quan va sortir a córrer per Vilafranca, el març de l'any passat, i va caure en coma: "els metges no donaven un duro per mi". "Quan em vaig despertar no sabia ni si tornaria a caminar, no m'hagués imaginat mai que 13 mesos després estaria fent una prova com els 7 Cims"

02/05/2014 18:34:17 Contingut exclusiu per als subscriptors

Lluís Màrquez: Canviar de vida per ajudar als infants de les Filipines

Roger Vives Vilafranca del Penedès
EIX. El vilafranquí Lluís Màrquez, de 31 anys,  fa voluntariat pel sud-est asiàtic

Reinventar-se, començar una nova vida. Això és el que ha hagut de fer molta gent en el darrer lustre a causa de la crisi, sobretot, en quedar-se sense feina. N'hi ha però, que han canviat el seu modus vivendi per motius ben diferents i quan renunciar a l'estabilitat econòmica sembla tota una temeritat.

27/04/2014 10:02:46 Contingut exclusiu per als subscriptors

Jaume Barberà: 'el més important del 9N és que s'hagi decidit fer. La pregunta és un nyap'

Joan Millaret / ACPG Vilanova i la Geltrú
ACPG. Jaume Barberà

El periodista Jaume Barberà presenta aquests dies 9N 2014 (Edicions B), continuació natural de S'ha acabat el bròquil (2013, Edicions B), sota la mateixa fórmula literària de conversa amb el seu amic, l'escriptor Josep Maria Fonalleras. Com a periodista de llarga trajectòria i contrastada solvència, Jaume Barberà s'ha distingit els darrers temps per alçar la seva indignada veu.

Pàgines: 15 14 13 12 11

Avantatges del Club Premium

Tot garantint la gratuïtat de l’actualitat informativa diària així com d’altres serveis públics del mitjà, hem apostat per un mitjà híbrid amb informació oberta a tothom i amb serveis de pagament que garanteixin la viabilitat econòmica del projecte.

Amb la subscripció anual per només 2€ al mes podràs:

  • Accedir a tots els contiguts premium del web: notícies i videos d'actualitat amb reportatges i entrevistes en exclusiva pels subscriptors.
  • Butlletins amb les notícies més lleguides de la setmana, les novetats de redacció, l’agenda, el resultat de les enquestes, informació metereològica, serveis de necrològiques, i d’altres serveis que anirem afegint. Sempre estaràs informat abans que nigú.
  • Promocions i ofertes només per als subscriptors.

Aprofita aquest descompte especial de llançament del 50%

Subscriu-te ara per només 1€ al mes.