Cinema

De la Cerdanya a Ribes: territori Marc Recha

El director ribetà i l’actor Sergi López omplen el cinema en l’estrena comarcal de ‘Ruta salvatge’

Sergi López i Marc Recha al hall del Cinema Ribes. Eix

Sergi López i Marc Recha al hall del Cinema Ribes. Eix

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Cinema de Ribes, quarts de vuit del vespre. Degoteig de salutacions. El realitzador Marc Recha i l’actor Sergi López –director i actor de Ruta salvatge– reben un públic disposat a descobrir la nova proposta del creador ribetà. El seu primer thriller i la seva primera incursió en el cinema de gènere.

El pati de butaques és ple. L’expectació és majúscula. El públic vol veure el llargmetratge i vol escoltar Recha i López, que presenten, sense revelar cap misteri, el que és el resultat d’una història de frontera. Un western en què el paisatge humà i natural es fusionen per despertar inquietants moments en l’espectador de mà d’uns protagonistes que abracen tota la gamma dels colors més propis de la Cerdanya.

La nit abans, dijous, el film s’havia estrenat a Puigcerdà, “amb 500 persones”, entre les quals, moltes de les que hi participaren en el film. “Va ser emocionant”–confessa el director ribetà.

Un director generós i de la terra

Marc Recha és un realitzador-creador, un investigador constant, un director exigent i alhora generós en la construcció de la narració cinematogràfica. “És evident que treballàvem sobre un guió, però es va anar canviant a mesura que es creuaven les històries i també el paisatge de muntanya”.

Per Recha, hi ha dos moments clau en l’evolució d’un film –a banda del més evident, que és el rodatge. Primer, “quan evolucionen els personatges, és com quan es va construint un trencaclosques i encaixa!”, i tot seguit, amb l’entrega, quan després de l’edició i el muntatge (que és part important en la seva empremta més personal) es porta la pel·lícula al públic: “aleshores em sembla meravellosa la capacitat de deixar que traspassi a la gent, que l’acompanyi i és quan la pel·lícula ja vola, al seu costat”.

La passió del realitzador ribetà per la terra és un vincle pel qual en cada nova producció el plató natural és un personatge més.

Recha explora el territori, salvatge o més dolç, en cada film. I de cada racó emergeix amb noves descobertes, amb nous actors, actrius i localitzacions que després també aixecaran el seu propi vol. És tot generositat, originalitat i enginy.

Sergi López: “amb Recha, especialment, em deixo servir a la causa”

L’actor vilanoví, que repeteix amb Recha com a director, assegura que es deixa “servir a la causa, especialment amb el Marc”, perquè “sé que tot i començar a partir d’un guió plenament treballat, després tot evoluciona i creix”, i afegeix: “la seva mirada, els plans tan espectaculars amb què sorprèn, fa que giri el guió i que esperis al muntatge per copsar el resultat final, i m’agrada, m’agrada molt”.

López es va mostrar també content de tornar a Ribes, on sempre es troba com a casa. Però també va emplaçar a veure amb ell també les pròximes presentacions de Ruta salvatge a Vilanova (avui dilluns al Círcol Catòlic) i aviat també a Sitges. 

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


Últims llibres recomanats

SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local