Visites inesperades

El Museu de Maricel convida sis obres d’artistes contemporanis a dialogar amb altres sis

La mostra permet veure obres que procedeixen de les galeries d’art i que s’han col·locat a les sales del Museu

El Museu de Maricel convida sis obres d’artistes contemporanis a dialogar amb altres sis . Museus de Sitges

El Museu de Maricel convida sis obres d’artistes contemporanis a dialogar amb altres sis . Museus de Sitges

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

El Museu de Maricel va obrir la setmana passada l’exposició Visites inesperades, una mostra on sis obres que procedeixen de galeries d’art dialoguen amb altres sis peces de la col·lecció del mateix museu. Visites inesperades és una iniciativa conjunta de Museus de Sitges i l’associació Galeries d’Art de Catalunya en el marc de la Setmana de l’Art de Catalunya. La mostra està comissariada per Montse Frisach i es pot veure fins al 7 de gener al Museu de Maricel.

Les Visites inesperades són, com el seu propi nom indica, la recepció a les sales del Museu de Maricel d’obres que no formen part de les seves col·leccions. Aquestes peces s’han col·locat al costat d’altres dels fons propis, amb les quals hi ha unes certes connexions estètiques, visuals o conceptuals i que permeten establir un diàleg d’estils i períodes diversos i, fins i tot, contraposats.

Les sis obres rebudes són: de Ramon Calsina, Evocació (1979), que procedeix de la Sala Rusiñol; Arnau Alemany, Tramvia amb arbre (2012), procedeix d’Àgora 3; Cristian Herrera, Calderilla chair (2021), procedeix d’Il·lacions Gallery; Adolfo Bigioni
Skyline (2021), procedeix de la Galeria Jordi Barnadas; Boris Anje, L’alba de la germanor (2022), procedeix d’OOA Gallery; i Gerard Fernández, 0,52-1 (2022), procedeix de Pigment Gallery.

Totes sis obres llueixen a les sales del Museu de Maricel al costat de peces de les col·leccions amb les quals dialoguen en diferents formats. Es tracta de les obres: Sant Francesc (finals del segle XV, començament del XVI), atribuït al Mestre de los Balbases; Cistelles amb fruita, plat i caderneres (1635-1645), d’Antonio Ponce; Canapè de cadires (s. XVIII); Masia blanca (1902), de Santiago Rusiñol; i Les Germanes Ribas (1913), de Joaquim Sunyer. A més, hi ha una de les obres que dialoga amb el mar des del mirador de Can Rocamora.

Visites inesperades és una de les propostes que Galeries d’Art de Catalunya planteja en els actes de la Setmana de l’Art, que comença avui i durarà fins l’1 de desembre. L’exposició de Sitges es mantindrà fins passat Reis. A més del Museu de Maricel, hi ha altres tres Visites inesperades al Museu Can Framis - Fundació Vilà Casas (Barcelona), el Museu d’Art Modern de Tarragona i el Museu de Lleida.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


Últims llibres recomanats

SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local