Arquitectura

La rehabilitació de L’Escorxador de Sitges rep el premi AJAC XIV a la Millor Rehabilitació i Restauració

L’estudi CO-A, liderat per l’arquitecta Clara Ocaña, ha estat reconegut per una intervenció respectuosa i innovadora en un espai amb alt valor patrimonial

La rehabilitació de L’Escorxador de Sitges rep el premi AJAC XIV a la Millor Rehabilitació i Restauració. Ajuntament de Sitges

La rehabilitació de L’Escorxador de Sitges rep el premi AJAC XIV a la Millor Rehabilitació i Restauració. Ajuntament de Sitges

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 2€ al mes sense permanència.

L’edifici de L’Escorxador de Sitges ha estat guardonat amb el Premi AJAC XIV a la Millor Rehabilitació i Restauració, atorgat per l’Agrupació de Joves Arquitectes de Catalunya (AJAC), vinculada al Col·legi Oficial d’Arquitectes de Catalunya (COAC). El reconeixement s’ha concedit a l’estudi d’arquitectura CO-A, encapçalat per Clara Ocaña Carbonell, per la direcció d’un projecte que ha transformat l’antic escorxador municipal en un espai cultural polivalent.

El jurat ha destacat l’enfocament del projecte com una intervenció respectuosa i contemporània, capaç de preservar l’essència arquitectònica de l’edifici original tot adaptant-lo als usos culturals actuals. Segons l’acta, la reforma suposa “una nova vida” per a un espai carregat de valor patrimonial i simbòlic, i posa en relleu la funció social de l’arquitectura quan s’aplica al servei de la cultura i la comunitat.

El projecte de rehabilitació, que es va iniciar l’any 2020 amb un procés participatiu obert a la ciutadania, es va aprovar al Ple municipal l’abril de 2021 i va finalitzar amb la reobertura de l’equipament el juny de 2024. Des d’aleshores, L’Escorxador ha acollit actes culturals de rellevància, com la Nit de Premis Sitges, concerts, audicions de l’Escola de Música i altres activitats artístiques impulsades per entitats locals.

El nou espai s’ha concebut amb criteris sostenibles, accessibles i adaptats a les necessitats dels creadors, amb una acurada recuperació de volums i materials històrics, així com l’aplicació de solucions tècniques innovadores.

Aquest premi revalida l’aposta del municipi per la cultura com a eina de dinamització social i regeneració urbana, i consolida L’Escorxador com un equipament de referència per a la creació contemporània i les arts vives a Sitges.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió
FREDERIC LLOPART

Sira

  • 23-04-2025


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local