Roger Mas versionarà “Passeig del Carme” en el concert de clausura del 44è FIMPT. Ajuntament de Vilanova
Redacció |
Vilanova i la Geltrú
23-05-2025 20:15
Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 2€ al mes sense permanència.
El cantautor solsoní Roger Mas posarà veu i emoció a una nova versió de la cançó “Passeig del Carme”, de Pere Tàpias, en el marc de la 44a edició del Festival Internacional de Música Popular Tradicional (FIMPT) de Vilanova i la Geltrú. El concert, que clourà el festival el diumenge 13 de juliol, comptarà amb l’acompanyament de la Cobla Sant Jordi i els arranjaments del músic Xavier Guitó, col·laborador habitual de Mas.
Des del 2012, el FIMPT encarrega cada any a un dels artistes del seu cartell una nova interpretació de “Passeig del Carme”, cançó emblemàtica del vilanoví Pere Tàpias. Aquella primera versió la va signar el mateix Tàpias, acompanyat per David Espinola, Francesc Burrull i Les Nines Russes, i des d’aleshores s’ha convertit en una tradició i homenatge al cantautor i gastrònom local.
Amb la seva veu inconfusible i l’estima pel patrimoni musical català, Roger Mas pren enguany el relleu amb una versió que promet emocionar i renovar el vincle entre el festival i la figura de Pere Tàpias. La interpretació tindrà lloc a la plaça del Port, en l’última nit d’una edició que combina tradició, actualitat i projecció internacional.
Un FIMPT amb arrels i mirada global
La 44a edició del FIMPT començarà dijous 10 de juliol a la plaça de l’Assumpció amb els concerts de la italiana Rachele Andrioli i el duet L’arannà, en col·laboració amb la Fira Mediterrània de Manresa. A partir de divendres, l’activitat es traslladarà a la plaça del Port, epicentre del festival.
Entre els noms destacats d’aquest any hi ha la fadista Sara Correia, Sabor de Gràcia —recentment guardonats amb la Creu de Sant Jordi—, les Balkan Paradise Orchestra, la cantaora valenciana LaTitana i el grup mexicà Los Soneros del Tesechoacán, gràcies a la col·laboració amb Ebrefolk.
Com és habitual, el festival combinarà actuacions musicals amb cercaviles, activitats familiars, ball folk i espais dedicats a la cultura popular. La FIMPTeca tornarà a donar veu a projectes emergents i a formacions locals.
Amb una programació que manté l’esperit del festival i l’actualitza amb propostes contemporànies, el FIMPT continua sent un dels festivals més longeus i arrelats del país.
El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.
Subscriu-te ara!