Música popular i tradicional

L’Arannà, en residència artística a Vilanova abans d’obrir el FIMPT 2025 amb el seu cant redoblat reinterpretat

El duet presentarà dijous el seu nou espectacle a la plaça de l’Assumpció, en la inauguració de la 44a edició del Festival Internacional de Música Popular Tradicional

L’Arannà, en residència artística a Vilanova abans d’obrir el FIMPT 2025 amb el seu cant redoblat reinterpretat. Ajuntament de Vilanova

L’Arannà, en residència artística a Vilanova abans d’obrir el FIMPT 2025 amb el seu cant redoblat reinterpretat. Ajuntament de Vilanova

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 2€ al mes sense permanència.

El duet L’Arannà és aquests dies en residència a l’Auditori Eduard Toldrà de Vilanova i la Geltrú ultimant els preparatius del seu darrer espectacle, que inaugurarà aquest dijous 10 de juliol el Festival Internacional de Música Popular Tradicional (FIMPT). La formació, que forma part del programa Obrador d'Arrel de la Fira Mediterrània de Manresa, oferirà una proposta innovadora basada en el cant redoblat de les illes Pitiüses, al costat de la vocalista italiana Raquele Andrioli.

Amb una mirada jove, femenina i creativa, L’Arannà reinterpreta aquest estil vocal tradicional amb oscil·lacions de veu i fort vibrato, portant-lo a un nou terreny on la recerca musical i la creació es fusionen. Durant la seva estada a la ciutat, el duet ha treballat intensament en la preparació d’un repertori propi que connecta les arrels eivissenques amb la contemporaneïtat.

Un festival de referència amb mirada global i local

La inauguració del FIMPT 2025 tindrà lloc a la plaça de l’Assumpció, però a partir de divendres l’activitat es traslladarà a l’escenari de la plaça del Port, davant del mar, on actuaran noms destacats de la música d’arrel nacional i internacional com Roger Mas i la Cobla Sant Jordi, Sabor de Gràcia, Mercedes Peón, Sara Correia o Los Soneros del Tesechoacán.

El festival també aposta per la nova creació amb artistes com La Titana, Pitxorrines o Alosa “El Pantorrillas”, i inclou produccions locals com Dos & Els nebots de Sant Antoni i L’Havaneres i el Peixet de la canya. La programació es completa amb activitats paral·leles com la trobada de sacaires Firasac, cercaviles musicals i actuacions singulars com la dels Óssos del Pirineu.

FIMPT accessible i amb espai gastronòmic

Amb la voluntat d’oferir una experiència completa i inclusiva, el FIMPT comptarà amb dos escenaris accessibles per a persones amb mobilitat reduïda, així com amb serveis adaptats i una plataforma elevadora a la plaça del Port. En aquest mateix espai s’instal·larà la FIMPTeca, un espai gastronòmic amb servei de barra i restauració per complementar les vetllades musicals.

El FIMPT reafirma així el seu compromís amb la cultura d’arrel i la inclusivitat, amb una programació pensada per a tots els públics i una clara aposta per la qualitat artística i la diversitat d’orígens i propostes.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió
FREDERIC LLOPART

Sira

  • 23-04-2025


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local