Blau de nit a Praga

Teresa Costa-Gramunt presenta el seu nou poemari a l'Agrícol de Vilafranca

Els poemes que integren “Blau de nit a Praga” són fruit d’una estada a Praga en dies d’estiu.

Redacció Vilafranca del Penedès 17-03-2014 19:15 Lectures 1479

La Comissió literària de l’Agrícol ha organitzat la presentació del llibre “Blau de nit a Praga”, de Teresa Costa-Gramunt, que anirà a càrrec d’Anna Ruiz Mestres, professora i crítica literària, i de l’autora. L’acte tindrà lloc el divendres 21 de marc, a  2/4 de 8 del vespre, al Centre Artístic Penedès L’Agrícol (Passatge d’Alcover, 2 Vilafranca del Penedès).  “Blau de nit a Praga” ha estat publicat a la col.lecció Sinalefa de Cossetània edicions.

Els poemes que integren “Blau de nit a Praga” són fruit d’una estada a Praga en dies d’estiu. Els colors de la capital del cor d’Europa esdevenen els d’una ciutat personal i íntima després del viatge. Praga ens parla d’una història d’Europa que ja tenim incorporada en l’imaginari, en la manera que tenim de conèixer el nostre món, l’interior i l’exterior.

Claror potent i temperatures estivals ofereixen una imatge límpida i vibrant de la ciutat de Praga, més llargament sotmesa als freds dies d’hivern, amb les seves boirines humides i plenes de malenconia i els seus paisatges nevats.

A la Praga de Teresa Costa-Gramunt —la literal i la simbòlica—, tot és diamantí: clarors solars que enlluernen i perfils retallats d’un lluminós blau de nit. I és aquest blau de nit (en l’experiència subjectiva percebut com a extraordinari) el que inspira i dóna títol al conjunt de poemes que evoquen una imatge poètica de les possibles imatges poètiques de la capital de Bohèmia.

Teresa Costa-Gramunt (Barcelona, 1951). Formació humanista: psicologia, grafologia, animació sòcio-cultural, italià, cultures orientals i simbologia. Fundadora de l’Associació Catalana d’Exlibristes i integrant del Grup Vèrtex d’opinió (http://grupvertex.cat), ha publicat una quarentena de llibres entre assaigs, narracions, llibres de viatges, poemes i prosa poètica. Escriu al Diari de Vilanova, L’Eco de Sitges, El 3 de Vuit i Eix Diari. Entre d’altres, té el premi Don-na de literatura, l’Eugeni Molero de Periodisme i el Josep M. Benet i Caparà de poesia. Mestra en Gai Saber, ha traduït llibres del català al castellà, i a la inversa. Ha publicat Lluernes al celobert. Antologia de poesia espiritual femenina i Flor a l’ombra i Dona i art o la dansa de Lilâ (articles amb la dona com a subjecte d’investigació). Els seus poemes han estat traduïts a diverses llengües.


Castells

Temporada castellera: Tarragona no és el final

Sixte Moral

Al llarg d'aquesta temporada que ja estem acabant ja s'intuïa que la Vella de Valls havia assolit un moment dolç, extraordinari que ha coincidit amb una certa "crisi" dels verds vilafranquins que havien estat en els darrers anys els dominadors absoluts de les construccions castelleres

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No