Festival Internacional de Cinema del Vi i el Cava

La cinta francesa La part des anges guanya el Gran Premi del Jurat del Most Festival

L’entrega de premis ha tingut lloc avui a Vilafranca, en una jornada presidida per Ferran Mascarell, en què també s’ha concedit el Premi Most a Rosa Novell

A part del reconeixement a La part des anges, el Jurat ha concedit el Premi al Millor Treball Documental a Pearls for Men

El Premi Projecció Internacional ha estat per Jean Leon, a man, a time, a wine, i el Premi Arrels per a L’hivern a Can Bas

Eix.  La part des anges

Eix. La part des anges

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Per quart any, el Most, Penedès Festival Internacional de Cinema del Vi i el Cava, organitzat per Vinseum (Museu de les Cultures del Vi de Catalunya) i el Cine Club Vilafranca s’ha convertit en un punt de trobada entre vinyes, vi i cinema. Per primera vegada, el Festival s’ha ampliat i de quatre ha passat a tenir una durada de 10 dies, i ha arribat als 3.500 espectadors. En la darrera jornada del festival s’ha celebrat la cloenda, en un acte presidit pel Conseller de Cultura Ferran Mascarell en què s’ha pogut veure el film Rastres de Sàndal, dirigit per Maria Ripoll, i s’ha concedit el Premi Most a Rosa Novell.

En la cerimònia s’han entregat del palmarés d’aquesta quarta edició. Pel que fa als premis de la secció Collita, dedicada als treballs de temàtica vitivinícola, el jurat ha estat format per Trinitat Gilbert, Manuel Quinto i Marc Recha, que han volgut reconèixer amb el Gran Premi del Jurat dotat amb 1.000 euros la pel·lícula La part des anges. La guanyadora del Gran Premi del Jurat és una cinta documental que reflexiona sobre el relleu generacional al sector del vi i mostra les inquietuds de la gent jove que ha apostat per la vinya i el vi com un projecte personal i apassionat. Pel que fa a les altres categories de la secció Collita, el jurat ha concedit el Premi al Millor Treball Documental a Pearls for Men, mentre que el Premi a la Millor Ficció ha quedat desert. El Premi Projecció Internacional al treball que fomenta millor la projecció internacional del vi i el cava ha estat per Jean Leon, a man, a time, a wine, i el Premi Arrels al millor treball lligat al territori se l’ha endut L’hivern a Can Bas. El Most ha concedit també un Premi al Millor Treball Promocional, que ha recollit Spot Mortitx l'U, de Tomeu Santandreu.

Per altra banda, s’han concedit els premis de la secció Brot, Mostra de Curtmetratges de Vilafranca del Penedès. El jurat, format en aquest cas per Marcel Barrena, Maria Molins i Jaume Montané, ha concedit el Premi del Jurat al Millor Curtmetratge dotat amb 500 euros a Cuerdas, de Pedro Solís, la història de la Martina, que veu alterada la seva rutina amb l’arribada a l’escola d’un nen molt especial. El curt ja es va endur el Premi Goya al millor curt d’animació. El jurat ha volgut fer també dues mencions especials a dos curts documentals: Espés, de Tànit Fernàndez i Isaac Rodríguez i Júlia, de Emiliano Cano Díaz.

Josep Maria Escofet, codirector del Most Festival, ha exposat en la clausura que “aquesta quarta edició ha consolidat definitivament el Most” i que el canvi de format de quatre a deu dies “ha permés esponjar la programació i millorar la graella perquè el públic pugui descobrir més propostes”. Un canvi que “prepara el festival perquè pugui anar evolucionant i creixent de manera natural”. Xavier Fornos, al seu torn, ha afegit que “el Most fa una passa endavant i ja apareix destacat entre els festivals de cinema de Catalunya” i que “aconsegueix reunir un ampli ventall de públics, i es reafirma com una gran celebració de la cultura del vi, amb èxit d'assistència a les projeccions de cinema d'estrena, de curtmetratges i d'audiovisuals del vi, i amb la molt bona acollida de les activitats enoturístiques pensades per a tots els públics”.

El Most, Penedès Festival Internacional de Cinema del Vi i el Cava, ha ofert, des del dia 6 de novembre, una acurada selecció de les millors peces audiovisuals relacionades amb el món de la vinya, el vi i el cava. El seu centre neuràlgic ha estat Vilafranca del Penedès, però també s’han dut a terme activitats per tota la comarca, amb propostes vinculades a l’univers vitivinícola, cinematogràfic i enoturístic.

Palmarés de la 4a edició del Most Festival

Secció Collita 2014

Jurat: Trinitat Gilbert, Manuel Quinto i Marc Recha

Gran Premi del Jurat de la secció Collita dotat amb 1000 Euros

La part des anges, de Marie Renucci

Premi al millor treball de ficció

Desert

El Premi al millor treball documental

Pearls for Men Gyöngyöt az embernek, d’Andras Peterffy 

Premi Arrels (al millor treball lligat al territori)

L'hivern a Can Bas, de Cesc Garsot

Al Premi Projecció internacional (al treball que fomenti millor la projecció internacional del vi i el cava)

Jean Leon, a man, a time, a wine, de Jean Leon – Agencia Pavlov

Premi al millor treball promocional

Spot Mortitx l'U, de Tomeu Santandreu

Secció Brot

Jurat: Marcel Barrena, Maria Molins i Jaume Montané

Premi del Jurat al millor curtmetratge dotat amb 500 Euros

Cuerdas, de Pedro Solís

Mencions especials

Espés, de Tànit Fernàndez i Isaac Rodríguez Júlia, de Emiliano Cano Díaz

Premi del Públic al millor curtmetratge dotat amb 500 euros

Democracia, de Borja Cobeaga

El Premi del Jurat Jove al millor curtmetratge

Foley Artist, de Toni Bestard

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


Últims llibres recomanats

SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local