Música popular i tradicional

"Llarga vida al FIMPT", que torna a Vilanova a l'octubre

L'objectiu del FIMPT és promocionar la fusió d'estils musicals com a una manera de fer evolucionar la música i d'atreure nous públics

Àngela Cantador. Concert de presentació del FIMPT, avui al Temps de Vi

Àngela Cantador. Concert de presentació del FIMPT, avui al Temps de Vi

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

La presentació del  35è Festival Internacional de Música Popular Tradicional (FIMPT) ha tingut lloc aquest migdia a Vilanova, coincidint amb l'últim dia de la Fira Temps de Vi. Es tracta d'un dels esdeveniments catalans més apreciats pels amants de la música, segons s'ha destacat a la presentació feta a l'escenari situat davant del Teatre Principal. L'acte s'ha dividit en dues parts: primer de tot i com a inici, el coordinador de la comissió artística i músic Josep Contreras ha explicat el cartell d'enguany, acompanyat de Marijó Riba, la regidora en funcions de Cultura, i de Joan Celorio, que ha dissenyat la imatge gràfica del cartell. Acte seguit, el grup musical Big Cat de Música Llatina (on actua Contreras sota la direcció d'Eduardo Tancredi) ha obsequiat el públic amb un repertori de temes que combinen la música llatina amb música i instruments del nostre país.

De fet, i com ha explicat Contreras, un dels objectius del FIMPT és promocionar la fusió d'estils musicals, ja que entén que és una manera de fer evolucionar la música i d'atreure nous públics. El festival, que s'autodefineix com un mitjà de difusió de músiques tradicionals d'arreu del món, també té un especial interès en potenciar els espectacles musicals al carrer.  Un exemple és el projecte social que s'està duent a terme al barri del Raval de Barcelona, que busca difondre entre nens d'altres cultures instruments propis de la cultura catalana, com el flabiol.

El festival, que se celebrarà entre l'1 i el 4 d'octubre, s'estructurà en tres blocs que s'anomenen «Nits fimpeteres». Durant aquestes, els assistents podran gaudir de diferents estils musicals a mans de grups africans i grups del País Basc i de combinacions entre aquests i, per exemple, folk català. També hi haurà un espai dedicat exclusivament a la música catalana.

Enguany s'ha apostat per repetir una sèrie d'iniciatives que es van estrenar l'any passat: d'una banda, un espai de presentacions de llibres (com ara la presentació d'un llibre sobre la gralla) on músics explicaran la seva experiència i després oferiran un concert. L'acordionista Carles Belda serà un d'ells. D'altre banda, hi haurà l'espai «Fimptetits», dedicat als més menuts, on podran gaudir de jocs tradicionals i musicals. Finalment, cal destacar que el festival serà inaugurat per músics vilanovins. La resta de la informació es podrà consultar a partir de demà a la web oficial, on també es posaran a la venda les entrades.

Durant la presentació del FIMPT, Marijó Riba ha destacat la magnificença del cartell i ha celebrat que, malgrat les dificultats de finançament dels tres últims anys, el festival es pugui seguir fent. “Llarga vida al FIMPT” han sigut les últimes paraules de la regidora. Tan de bo tingui raó. 

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


Últims llibres recomanats

SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local