Vampyres

Angel Mora: "Voleu sexe? tindreu sexe; voleu sang? tindreu sang"

El productor executiu de Vampyres serà aquest dijous al Cineclub de Sitges, acompanyat de Christian Stamm, en la preestrena del film

Escena de Vampyres. EIX

Escena de Vampyres. EIX

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Angel Mora serà dijous al Cineclub de Sitges en la preestrena de la pel·lícula “VAMPYRES” que arriba divendres a les cartelleres de tot l’Estat. L'acompanyarà l’actor principal del film, Christian Stamm, per presentar un remake que ha tornat  a comptar amb el guionista original Joseph Larraz i Colin Arthur, pare dels efectes especials de la primera Vampyres i que compta a la seva trajectòria amb pel.lícules com El Resplandor, entre d’altres.

Angel Mora és el productor executiu i ens comenta en una conversa per EIX DIARI com va néixer el projecte des dels seus inicis. Ara fa dos anys va començar tot arrel de la presentació del projecte dins la secció COMMING SOON del Festival de Cinema de Sitges on van tenir lloc els primers contactes. De fet, ens confessa, “va ser la clau per facilitar-nos el camí”. I és que el sector de cinema no és aliè a les dificultats. I disposar d’espais per a productors, distribuïdores i creació és fonamental, tant que bona part de la conversa, ho confesso, va tractar sobre els canvis en els hàbits, les polítiques anticulturals, les noves formes de distribució, la pirateria i tantes altres inquietuds que aviat vam reprendre la conversa cap a la preestrena de Vampyres, no fos cas que per una vegada arregléssim el món...

Vampyres que al 1974 en la versió espanyola es va titular Las Hijas de Drácula és una aposta per recuperar un cinema que anomena les coses pel seu nom. “Voleu sexe, tindreu sexe; voleu sang, tindreu sang; voleu violència, tindreu violència”, deixant enrere les històries de vampirs per a tots els públics, el film es posiciona com un conte per adults amb totes les seves accepcions i en tota la seva puresa, doncs lluny de les produccions de retoc digital, el film que ha dirigit Víctor Matellano, recupera efectes artesanals que doten la producció d’una major força artística. Cinema en estat pur podríem dir, de la mà d’ una producció executiva que ha volgut que el film mantingui el caire internacional que va tenir en el seu moment, de manera que la localització sigui indeterminada i la temporalitat, a excepció de l’ús de telèfons mòbils, podria ser també qualsevol.

Interessa el relat amb totes les seves apreciacions i reivindicacions. Sexe explícit, sang, violència i terror, gènere en el que es mou el film, són els ingredients perfectes per avançar-nos al Festival de Sitges de la mà del Cine Club local que s’ha deixat contagiar de la il·lusió d’Angel Mora, sitgetà, actualment resident entre les seves produccions allí on es realitzen, i que se sent afortunat de poder tenir l’oportunitat de participar en espais d’interacció amb el públic  com serà la preestrena a Sitges.

Artistic Films, la productora d’Àngel Mora, es va crear a Sitges arrel de la seva primera pel·lícula al 1996, gairebé vint anys després, Mora ha crescut amb el cinema i deixant enrere les darreres produccions per a televisió i vídeo, ara entra al món de les sales de cinema amb un film realitzat originalment  en anglès i per al públic internacional però del que primer gaudirem al Casino Prado de Sitges en la versió doblada el proper dijous 24 de setembre. Ja ho sabeu, a partir de les 22:30h sang i sexe.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


Últims llibres recomanats

SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local