Novembre amb DO

Les biblioteques de Sant Pere de Ribes se sumen al cicle Biblioteques amb DO

L’objectiu d’aquesta iniciativa, que tindrà lloc durant el mes de novembre, és acostar la cultura del vi amb la literatura, la música, la poesia, els contes, la gastronomia

Redacció Sant Pere de Ribes 09-11-2016 7:41 Lectures 1110

Arxivat a:

Un moment de la xerrada

Un moment de la xerrada "Els oficis del vi" celebrada divendres passat. Ajt Sant Pere de Ribes

La biblioteca Manuel de Pedrolo de Ribes i la Josep Pla de les Roquetes participen a la quarta edició de “Biblioteques amb DO” de la qual en formen part 49 biblioteques públiques dels territoris de les 11 DO vinícoles de Catalunya. L’objectiu d’aquesta iniciativa, que tindrà lloc durant el mes de novembre, és acostar la cultura del vi amb la literatura, la música, la poesia, els contes, la gastronomia i les diverses manifestacions i llenguatges culturals a través d’una àmplia proposta de serveis d’informació i activitats per a tots els públics.

Els actes van començar divendres de la setmana passada amb la inauguració de l’“Exposició vinstagram: 20 finalistes”, que es podrà veure fins el 26 de novembre a la Josep Pla, i de la mostra “Els Colors de la vinya”, que estarà oberta fins el 26 de novembre a la Manuel de Pedrolo. Així mateix, divendres també es va dur a terme la xerrada “Els oficis del vi” a càrrec d’Enric Bartra, del celler Vega de Ribes, i Sara Pérez, de Mas Martinet.

La programació prevista continuarà aquesta setmana amb la xerrada “Els vins i aiguardents al Garraf, un sector amb molta història” a càrrec de l’historiador, Albert Tubau (8 de novembre, 17h, biblioteca Josep Pla); l’Hora del conte amb “Contes per aixafar raïm” de Clara Gavaldà (10 de novembre, 18h, biblioteca Josep Pla); i el tast de vins amb maridatge de formatges de Can Pere, per al qual cal inscripció prèvia (11 de novembre, 19h, biblioteca Manuel de Pedrolo). Aquest cap de setmana també es faran dues activitats més: la lectura de contes “Tic tac, plic plic plac: la goteta i el pàmpol” amb Sandra Rossi (12 de novembre, 12h, biblioteca Manuel de Pedrolo) i l’actuació al Celler Vega de Ribes amb Esteve Molero al trombó i Òscar Ferret al piano sota el títol “Vi bo & be bop: jazz espirituós” per a la qual també cal inscriure’s prèviament.

De cara a les properes setmanes hi ha preparades més propostes com tallers de manualitats, tasts de vins, xerrades i el lliurament de premis del concurs de narrativa curta Cinc Pins, entre altres. Per a més informació podeu consultar la programació sencera als blogs de les biblioteques  http://bibliotecajoseppla.blogspot.com.es/ i http://bibliotecamanueldepedrolo.blogspot.com.es/ Totes les activitats que es fan per a adults inclouran un tast de vi dels cellers locals Vega de Ribes i Puig-Batet.

Castells

Temporada castellera: Tarragona no és el final

Sixte Moral

Al llarg d'aquesta temporada que ja estem acabant ja s'intuïa que la Vella de Valls havia assolit un moment dolç, extraordinari que ha coincidit amb una certa "crisi" dels verds vilafranquins que havien estat en els darrers anys els dominadors absoluts de les construccions castelleres

ENQUESTA WEB

Si no han d'estudiar, ni treballar, ni fer la neteja obligada, ni el temps acompanya per sortir al carrer, ni el "no fer res" és una opció, què t'agrada fer a casa quan tens una estona per a tu?

Quan tens temps lliure a casa, quina és l'activitat de lleure que prefereixes fer?

Llegir
Veure la TV
Cuinar
Fer manualitats
Escriure
Meditar
Jugar
Altres