Cicles Formatius del Col•legi Santa Teresa de Jesús, ensenyaments adaptats a l’entorn empresarial

Els Cicles Formatius s’han convertit en els darrers anys en una aposta, en un model de referència per introduir joves i adults al món laboral. Són estudis que estan al dia de les necessitats de les empreses i miren de donar-los resposta tot preparant a fons els seus futurs professionals. D’entre els diferents centres que hi ha la comarca del Garraf, un dels més veterans és el Col·legi Santa Teresa de Jesús, que fa més de 35 anys que ofereix cicles al territori. Aquesta experiència és la que li ha permès estar al dia dels nous mètodes d’ensenyament i potenciar al mateix temps un dels seus punts forts: el seguiment de l’alumnat a través de l’acció tutorial.

“El tutor acompanya l’estudiant en tot el procés educatiu, l’escolta i mira de donar-li resposta”, explica el director del centre, Francesc Lázaro. Des de l’escola es procura que l’alumne s’esforci en els estudis i tingui una evolució constant, ja que l’objectiu final és que apliqui els coneixements que ha après a l’aula en una empresa real. “Els models laborals són molt canviants, ja no són com abans i per això hem de preparar bé els alumnes”, afegeix el titular. En aquest sentit s’apliquen noves metodologies per formar professionals amb esperit crític, que sàpiguen defensar les seves idees i tinguin la capacitat de treballar en equip.

Aquest curs s’ha estrenat el Grau Superior d’Educació Infantil, destinat a aquelles persones que es volen dedicar a l’educació o que tinguin la intenció d’anar a la universitat

La novetat, el Grau Superior d’Educació Infantil

Aquest curs l’escola a estrenat el Grau Superior en Educació Infantil. Té una durada de 2 anys i permet formar educadors que vulguin treballar en una escola a l’etapa d’infantil, en una llar d’infants o bé en programes d’educació en el lleure. “Vam veure que hi havia demanda d’aquest tipus d’ensenyament perquè no s’impartia ni a la zona del Garraf ni a la del Penedès”, explica Lázaro. Els estudis van destinats a totes aquelles persones que es volen dedicar a l’educació i dónen l’oportunitat, a la vegada, de poder accedir a la universitat. Un exemple és el cas de l’alumna Jessica Villar. “Vull estudiar psicologia o psicopedagogia perquè he vist que les matèries que més m’interessen estan relacionades amb aquests temes”, afirma.


El fet que el Grau Superior es faci al Col·legi Santa Teresa de Jesús és un avantatge perquè el centre ofereix a part de cicles, educació secundària, primària i infantil. “Tenim aquest plus de portar la vida real de les aules als futurs mestres”, comenta Lázaro. D’aquesta manera, els estudiants poden practicar al llarg del curs els coneixements que aprenen a classe: fan de monitors en diades especials, preparen jocs i guies didàctiques i baixen a les aules d’infantil a observar com treballen les mestres. Ja en el segon curs es fan les pràctiques, que duren aproximadament 6 mesos, i es desenvolupen en empreses i centres educatius del territori.

Una altra novetat d’enguany és l’oferta de la Formació Professional Dual, que permet que els estudiants completin la seva formació treballant a les empreses

 L’FP Dual, una gran oportunitat per formar-se encara més a les empreses

Una altra de les novetats d’aquest curs ha estat la implantació de la Formació Professional Dual, en aquest cas al Grau Mitjà de Gestió Administrativa. El sistema s’està impulsant molt des del Departament d’Ensenyament de la Generalitat i s’inspira en el millor model d’FP, l’alemany. La modalitat permet que els estudiants completin una part del seu ensenyament treballant en empreses,  es formen unes hores al centre de treball i això té un reconeixement acadèmic. A més, estan contractats, cobren un petit salari i se’ls dóna d’alta a la seguretat social. Segons el director de l’escola, l’objectiu d’aquest model és que les empreses ajudin a millorar la formació de l’estudiant.

El Col·legi Santa Teresa de Jesús està situat a la Rambla Principal número 71 de Vilanova i la Geltrú. Des de fa molts anys ofereix el cicle de Grau Mig de Gestió Administrativa i el d’Activitats Comercials, dos ensenyaments que han tingut molt d’èxit a la comarca. A diferència del Grau Superior en Educació Infantil, són concertats i destaquen per adaptar-se a les demandes del mercat. Els estudiants fan ús de les noves tecnologies i aprenen a utilitzar programes de gestió administrativa.

Jornades de portes obertes

Els dies 4 i 18 de maig es faran jornades de portes obertes al centre de 17 a 19:30 hores, també podeu consultar més informació a: http://www.vilanova.escolateresiana.com.