Chois Vilanova, la disciplina, l’esforç i la superació personal

Amb prop de 40 anys d’experiència a les seves sales, l’escola Chois Vilanova afronta un nou curs amb les mateixes energies que ho fa des de 1978 i amb la il•lusió del reconeixement nacional i internacional dels seus alumnes. El nou curs arrenca a l’escola Chois amb la disciplina, l’esforç i la superació personal com a objectiu primordial d’aquesta activitat esportiva.

El Taekwondo i el Hapkido, un art marcial basat en la defensa personal, són les especialitats de l’escola Chois i aporten als alumnes beneficis físics com l’equilibri, la flexibilitat, la velocitats i l’elasticitat, però també valors com el respecte i l’ajuda a l’altre, la comprensió i la humilitat. Alfonso Rubio va introduir aquesta disciplina a l’escola l’any 1988 de mans del mestre Andreu Carbonell, pioner en l’ensenyament del Hapkido a l’Estat. Marta Calafell, responsable de l’escola Chois ha explicat que la pràctica d’aquestes disciplines es pot començar a practicar de ben petits: “a partir dels tres o quatre anys, però no hi ha límit d’edat, cada època té el seu moment i les seves necessitats”.

L’escola Chois Vilanova es va inaugurar el 20 de juny de 1978 sota la direcció del mestre Josep Plaza i l’any 1981 se’n va fer càrrec del centre un del seus alumnes, el mestre Alfonso Rubio, que es va formar a l’Escola Nàpoles de Barcelona. Rubio és des de 2005 el director tècnic del departament de Hapkido de la Federació Catalana i la Federació Espanyola de Taekwondo. En aquest temps, la collita de premis i reconeixements arreu del món és inmensa, però Marta Calafell assegura que l’objectiu de l’escola no és la competició i defensa que “el primer objectiu de al nostra escola és el bon aprenentatge dels nostres alumnes i el fet d’impartir valors tan importants com la disciplina, l’esforç i la superació personal per intentar formar bons artistes marcials”.

Però la competició ocupa una part important del dia a dia de l’escola: “la part esportiva de l’art marcial ens encanta i la valorem moltíssim. És un gran orgull que els nostres alumnes sempre estiguin entre els millors i que el nom de la nostra escol sempre s’identifiqui amb bon valors com el respecte, l’empartia, la cordialitat i l’educació”, assenyala Marta Calafell.

I és que des de Chois Vilanova els objectiu de l’escola són clars, després de 38 anys formant persones en les arts marcials: “l’evolució constant sense perdre la nostra tradició, crear un estil de vida, gaudir dia a dia i viure intensament cada moment, sense mirar enrere i amb il•lusió”, defensa Marta Calafell, que assenyala alguns dels reptes del centre per aquest curs: “participarem al màxim de Campionats de Catalunya, Estatals i Internacionals i lluitarem per estar en els propers Campionats del món”.

L’èxit que avala el bon funcionament de l’escola de Vilanova i la Geltrú va fer que Chois ampliés les seves fronteres i des de fa deu anys tenen una escola a Vilafranca del Penedès, a càrrec dels alumnes Carles Sánchez i Jaume Viñals; i des de fa quatre anys al municipi de Canyelles, a càrrec de Patrícia Rubio, filla dels responsables de l’escola de Vilanova, i Albert Álvarez. “Estem orgullosos de com han seguit les nostres passes i de la plena col•laboració que hi ha entre les tres escoles”, explica Marta Calafel, que destaca especialment l’orgull que representa per a ella i el seu marit Alfonso Rubio la trajectòria de la seva filla Patrícia: “és un orgull com a pares i com a mestres que ens hagi valorat i ens hagi seguit d’aquesta manera, la seva escola és una clar reflexe nostres”.

 
Chois Vilanova
Chois VilanovaChois Vilanova


Chois Vilanova
Carrer Recreo, 77
08800 Vilanova i la Geltrú
93 893 95 68
Facebook