LA LLUNA DE VILANOVA, una escola bressol de proximitat que desperta la curiositat per aprendre

Procurar el benestar de l’infant, estimular el seu creixement personal i despertar la seva curiositat per aprendre. Aquests són els objectius de l’escola bressol LA LLUNA DE VILANOVA, una llar d’infants que segons explica la seva directora, Elisabet Miret, «parteix de la il•lusió d’educar les futures generacions d’acord amb els valors». Les seves mestres tenen més de 20 anys d’experiència en el món de l’educació i ajuden als nens a desenvolupar les seves capacitats intel•lectuals, físiques, afectives i socials. De dilluns a divendres l’escola prepara tot tipus de jocs, tallers d’expressió plàstica, cançons i sessions de psicomotricitat. A més, també comença a introduir l’idioma de l’anglès.

Ara que ve la tardor, les aules d’aquesta llar d’infants es decoraran amb fulles i altres elements relacionats amb aquesta època de l’any. Els nens coneixen els elements que hi ha al seu entorn a través de l’escola perquè les professores ambienten les classes i preparen les activitats fent servir com a tema principal les estacions i les festes tradicionals. Per altra banda, una de les prioritats de l’escola bressol és ensenyar als infants a «enfrontar-se a les tasques del dia a dia i a ser cada cop més independents», assenyala Miret. D’aquesta manera, s’hi treballen hàbits com el de la higiene, el descans, l’ordre o l’alimentació tenint en compte, això si, el ritme de cada nen.

Una de les seves prioritats és ensenyar hàbits als infants, així com desenvolupar les seves capacitats

LA LLUNA DE VILANOVA és un centre que cuida molt la comunicació amb les famílies i hi estableix una relació de proximitat. Regularment, les mestres parlen amb els pares sobre el creixement del seu fill i les coses que va aprenent. El grup dels més grans, a més, celebra cada setmana l’activitat de ‘El protagonista’. Els pares d’un dels alumnes venen un matí a l’escola, participen en la rutina del centre i preparen una activitat per la classe. «Amb aquesta visita els familiars veuen què fem, com treballem i quina és l’evolució del seu nen», explica Elisabet Miret.

 

Una escola acollidora

«Volem que els infants se sentin acollits a l’escola», explica la directora de LA LLUNA DE VILANOVA, que destaca que els nens passen moltes hores al centre i, per tant, «s’hi han de sentir a gust». Les aules d’aquesta escola bressol són grans i lluminoses i totes tenen un lavabo interior. La llar d’infants està situada als baixos del carrer Jardí número 101 de Vilanova i la Geltrú i compta amb un pati molt espaiós, amb gespa artificial i una caseta de fusta, on juguen els nens de totes les classes: els Nans (nadons fins a l’any), els Dracs (d’1 a 2 anys) i els Gegants (de 2 a 3 anys). Pels que es queden a dinar, a més, el centre també té cuina pròpia i dues sales per descansar.

En aquesta llar d’infants, les mestres ensenyen als nens a despertar la curiositat per aprendre, a desenvolupar la seva autoconfiança i també la seva capacitat intel•lectual. Elisabet Miret destaca que a través de la tasca que es fa des de l’escola bressol, els nens comencen a relacionar-se, a tenir respecte pels companys i el material, i a compartir. «Tot plegat els serveix per preparar-se per l’escola», afegeix. Una altra de les característiques d’aquest centre és que treballa en xarxa amb serveis públics, així com gabinets psicopedagògics i de logopèdia en aquells casos en què els nens necessiten una atenció personalitzada.

 

LA LLUNA DE VILANOVA

LA LLUNA DE VILANOVA

LA LLUNA DE VILANOVA

 

 


LA LLUNA DE VILANOVA
C. Jardí 101
08800 Vilanova i la Geltrú
Teléfono: 93 815 13 42
E-mail: lluna_vng@telefonica.net
Facebook