Inventtia, un projecte innovador per activar la ment

Inventtia, ja amb el seu nom i evitant parlar d’acadèmia o centre d’estudis, és un projecte educatiu que vol diferenciar-se i destacar al voltant de la seva competència amb una metodologia completament diferent del que s’ha vist fins ara.

Els professionals del centre vénen del món de la docència i amb aquesta experiència han pogut comprovar que hi ha una sèrie de mancances i diferents aspectes que no funcionen amb la metodologia més tradicional. En total són sis persones especialitzades en els següents àmbits: matemàtiques i ciències; anglès; història; música; psicopedagogia i llengües; i tecnologia i robòtica.

Els serveis que ofereixen són psicopedagogia, reforç en estudis de primària, ESO i batxillerat; formació per a professionals i formació pels pares. És en el reforç dels estudis amb dues tècniques diferents on es desmarquen dels altres centres.

Per una banda, per l’educació primària s’han incorporat uns programes d’actuació encaminats a desenvolupar el talent i la creativitat. “Pensem que cada nen té una activitat que li agrada i que a partir d’aquesta pot arribar a desenvolupar diferents aspectes cognitius” explica la directora d’Inventtia, Charo García.

Dins d’aquest programa d’actuació duen a terme diverses activitats que milloren diferents aspectes. Així doncs, els escacs milloren la capacitat d’atenció i la concentració, el raonament lògic i la memòria. En l’àmbit de música treballen amb llenguatge musical, pràctica instrumental, harmonia i ritme i aconsegueixen millorar les competències matemàtiques i lingüístiques. També realitzen tallers de teatre i expressió oral que desenvolupen l’expressió verbal i corporal, a més a més d’estimular també la capacitat de memòria i concentració. “Treballem perquè els nens aprenguin i desenvolupin les capacitats d’una manera divertida, amena i diferent” apunta la directora del centre.

Pel que fa a l’anglès, el treballen de diverses formes. Pels més petits els tallers de teatre i música juntament amb un taller de ciències els realitzen en anglès. A partir dels nou anys, el centre comença a preparar als seus alumnes per les proves oficials de Cambridge (fins al nivell B2).

El centre ofereix serveis de psicopedagogia, reforç en estudis de primària, ESO i batxillerat; formació per a professionals i formació per als pares

Altres activitats que s’inclouen dins dels programes són l’art, on donen impuls a la creativitat i l’expressió artística a més a més de potenciar el desenvolupament de l’autoafirmació i l’autoestima; robòtica i programació; intel•ligències múltiples i la capsa màgica, un espai de foment de les habilitats de lectoescriptura.

Per una altra banda, l’aspecte del reforç d’estudis per ESO i batxillerat a part d’incloure el reforç en la matèria li sumen un nou aspecte: ensenyar-los a estudiar. Des del centre creuen que els alumnes no suspenen perquè no sàpiguen de certes matèries sinó que és perquè no troben ni la motivació ni la seva pròpia manera d’estudiar. És per això que el que fan a Inventtia és analitzar individualment la situació de cada alumne i, gràcies també a la seva experiència a les escoles i instituts, dissenyar un projecte a mida per tal de resoldre les mancances que es presenten i fomentar-los l’autonomia i la responsabilitat.

El servei d’assessorament a les famílies i la formació per professionals cada cop és més necessària. “Ens hem trobat amb algunes famílies que estan bloquejades perquè no saben com ajudar als seus fills i aleshores des d’aquí els fem un acompanyament i suport” comenta García. El que fan des d’Inventtia és dotar als pares de tècniques i habilitats per ajudar als seus fills en l’estudi, capacitar-los en l’orientació acadèmica i laboral, etc.

Respecte la formació per a professors, en el centre ofereixen formació en educació emocional, foment de l’autoestima de l’alumnat i el professorat, educació en valors, tutories i lideratge i tècniques de relaxació a l’aula.

INVENTTIA

INVENTTIA


INVENTTIA
Ramón y Cajal, 32
08800 Vilanova i la Geltrú
93 171 90 96 | 640 619 534
info@inventtia.com
inventtia.com/es