Kids&Us: aprèn anglès com s’aprèn la llengua materna

Aquest és el punt de partida de Kids&Us, una metodologia innovadora per a l’aprenentatge de l’anglès des del primer any de vida que ja compta amb més de 10 anys d’experiència. Kids&Us proposa una manera d’aprendre que trenca amb el sistema tradicional, per donar resposta a la preocupació creixent de les famílies que volen que els seus fills aprenguin anglès.

 

Anglès a partir d’un any… i fins als 18

Amb el mètode Kids&Us, les criatures a partir d’un any s’endinsen en la nova llengua de manera global, sense restriccions, però en situacions i contextos adaptats a la seva edat per aprofitar tota la capacitat d’aprenentatge que tenen els nens des de ben petits. El mètode es basa en una immersió lingüística total que, durant els primers anys, es du a terme a través de contes, jocs, cançons i balls, i es complementa amb materials pedagògics exclusius.

L’oferta de cursos de Kids&Us comença amb cursos per a nens d’un any, que assisteixen a classe acompanyats d’un adult, i té continuïtat fins que els alumnes tenen 18 anys, moment en què assoleixen unes altes competències lingüístiques que els poden permetre presentar-se a l’examen de nivell C2, el més elevat del MCER (Marc Comú Europeu de Referència). Kids&Us creix amb els seus alumnes i en cada etapa els ofereix continguts adequats a les seves necessitats comunicatives fins que assoleixen el domini de la llengua.

“En néixer, els infants estan preparats per al llenguatge
com ho està un ocell per volar.”
Natàlia Perarnau

Un procés natural d’aprenentatge de la llengua

Kids&Us fa servir una metodologia d’aprenentatge basada en el procés natural d’adquisició de la llengua materna, un procés que té lloc en un ordre natural i espontani. Com que el primer contacte que té un nadó amb la seva llengua és l’auditiu, els nens s’inicien en el nou idioma escoltant-lo. A poc a poc, i a mesura que els alumnes van sentint les mateixes combinacions de paraules en diferents moments i contextos, les van entenent. El següent pas natural és que els alumnes utilitzin allò que han sentit i entès i ho posin en pràctica: és el moment de començar a parlar. El procés de llegir i escriure no s’inicia fins molt més endavant, quan els alumnes han escoltat molt l’idioma.

 

Els cursos, les classes i els personatges

A Kids&Us els nens i nenes creixen i aprenen acompanyats diàriament de diferents personatges. Cada personatge està inspirat en nens i nenes reals de diferents grups d’edat. Els infants viuen situacions quotidianes molt properes a través dels protagonistes de cada curs, i d’aquesta manera s’hi identifiquen i es crea una complicitat que els acompanyarà al llarg del seu aprenentatge. A classe, les activitats són molt variades, dinàmiques i estimulants, la qual cosa afavoreix la bona motivació dels nens i, en conseqüència, un bon aprenentatge. Totes les activitats tenen una finalitat comunicativa i estan pensades per anar consolidant i ampliant els continguts i objectius de cada curs.

 

La proposta de Kids&Us: qualitat i excel•lència

Assegurar la qualitat i l’excel•lència forma part de l’ADN de Kids&Us. Per aconseguir-ho, hi ha dos departaments estratègics. D’una banda, el Departament Pedagògic, format per més de 20 professionals, que planifica totes les classes al minut i desenvolupa tot el material didàctic per als cursos i les activitats que ofereix Kids&Us. D’altra banda, el Departament de Qualitat verifica la correcta implementació del mètode. S’arriben a fer fins a 4.000 auditories l’any de classes de tots els professors.

Amb l’objectiu d’avaluar els resultats del seu mètode, el 2012 Kids&Us va encarregar un estudi a la Universitat de Barcelona que va concloure que els nens que havien après anglès amb Kids&Us tenien millors competències en vocabulari, gramàtica, pronúncia, comprensió oral i escrita i expressió oral que els nens que havien estudiat amb el sistema tradicional.

 

Un univers d’activitats per aprendre anglès també fora de les aules

Kids&Us ofereix als seus alumnes un univers multicolor d’estímuls en anglès per complementar i consolidar l’aprenentatge. Aquest univers inclou múltiples opcions per aconseguir que els nens i nenes s’impregnin de l’idioma a base d’un ventall d’activitats com ara teatre, cuina, ciència, audiovisuals, hores del conte, activitats d’estiu, aplicacions mòbils i llibres. D’aquesta manera s’enriqueix l’experiència d’aprenentatge i es fomenta l’ús de l’idioma en contextos reals i sempre des del punt de vista lúdic.

A més, Kids&Us també s’ha introduït en nous sectors, com l’editorial, i ha publicat diverses col•leccions de contes en anglès dirigits a nens no angloparlants. També té experiència en la producció teatral, amb un espectacle infantil que ja ha fet gira per diverses ciutats espanyoles.

 

Matrícules obertes a Kids&Us Vilanova i la Geltrú

Kids&Us Vilanova i la Geltrú té obert el període de matrícules per al curs 2016-2017. Podeu anar al centre a informar-vos i el personal de Kids&Us us atendrà i us explicarà la metodologia que fan servir. Si ho preferiu, també us hi podeu posar en contacte per telèfon i concertar una entrevista per poder anar-hi quan us vagi bé.

 


Kids&Us Vilanova i la Geltrú
Codonyat, 12-16
08800 Vilanova i la Geltrú
93 815 27 53 / 630 737 103
vilanova@serveislinguistics.com
www.kidsandus.es/ca/