Mima’ns dóna el salt a la formació amb un curs d’auxiliar tècnic veterinari únic al Penedès-Garraf

Després de 25 anys d’experiència en l’àmbit de la medicina veterinària, l’hospital veterinari Mima’ns dóna el salt a la formació aquest mes d’octubre amb un curs d’Auxiliar Tècnic Veterinari únic al Garraf i Penedès i que s’impartirà íntegrament des de les instal•lacions de Sant Pere de Ribes. El nou curs compta amb l’aval dels 25 anys d’experiència de Mima’ns i té l’objectiu de formar els nous alumnes per a la seva incorporació inmediata al mercat laboral amb els coneixements i capacitats adients per començar a exercir.

Laia Bertran, directora de l’hospital veterinari Mima’ns, apunta que “la figura de l’auxiliar tècnic veterinari és clau per fer que la feina flueixi i que el veterinari avanci en el procés diagnòstic”. Per això han decidit donar el salt a la formació i programar un curs que s’adeqüi a les necessitats reals del mercat: “el problema amb que ens trobem normalment és que quan sol•licitem gent per venir a treballar a l’hospital com a auxiliar arriben amb una formació sobretot teòrica, però sense coneixements pràctics. I aquesta és una professió sobretot pràctica.”

El curs està dirigit a persones majors de 16 anys que hagin acabat l’ensenyament obligatori i especialment a aquelles persones a qui apassiona els animals

El curs està dirigit a persones majors de 16 anys que hagin acabat l’ensenyament obligatori i especialment a aquelles persones a qui apassiona els animals. I és que es tracta d’una sortida professional amb futur, en un sector en clar creixement: “les sortides laborals són moltes, des de clíniques veterinàries i botigues d’animals, fins a centres d’acollida d’animals, centres de protecció i de recuperació, facultats i laboratoris d’investigació… Aquesta és una professió de futur: fins ara hi havia molts veterinaris en un centre i un o dos auxiliars treballant, i ara aquest rati s’està invertint”, assenyala Laia Bertran.

Des de l’experiència d’un quart de segle al servei de les famílies i els seus animals, Mima’ns planteja el curs com una excel•lent sortida professional dins d’un sector en auge: “cada cop hi ha més animals de companyia, fan un papel social importantíssim perquè hi ha molta gent que està sola i un animal és un ésser que sempre hi és, que no et falla mai, que sempre està content… La relació que s’estableix entre els propietaris i les mascotes és molt especial i nosaltres ho veiem a diari. El gat o el gos és un membre més de la família i els veterinaris hem hagut d’interioritzar-ho absolutament a l’hora de tractar la família”.

El nou curs que es començarà a impartir el proper 3 d’octubre a Mima’ns té una durada de cinc mesos (660 hores dividides en 130 hores de teoria i 530 de pràctiques l’hospital del centre). Tot i que actualment es tracta de una formació no oficial, té plena validesa professional, ja que s’adequa a la nova qualificació professional de la Família Professional Agrària (AGA488_3) del Catàleg Nacional de Qualificacions Professionals (propera actualització de la vigent Família Professional Sanitat del reial decret 140/2011).

 


CENTRE VETERINARI MIMA’NS
Rambla del Garraf 48B (Poligon Vilanoveta)
08812 Sant Pere de Ribes
Teléfono: 93 814 89 43 | 93 815 86 58
http://www.mimans.cat/
Facebook


HOSPITAL VETERINARI MIMA'NS