Espai Prem desxifra les claus del tantra, individual i per a parelles

L’Associació Bibi Nanaki va néixer a Vilanova i la Geltrú l’any 2014 amb la intenció de generar projectes relacionats amb el creixement personal. Després de dos anys de feina i de continua formació, els seus impulsors, Sandra Martín i José Miguel López, decideixen donar un pas endavant i començar a difondre i compartir el tantra en el seu entorn a través de l’Espai Prem, una entitat especialitzada en l’organització de tallers i activitats relacionades amb el creixement personal que treballa des d’espais municipals com els centres cívics del Molí de Vent i de La Collada, a Vilanova i la Geltrú, en cases rurals de la comarca i en centres de teràpies de Sitges i de Vilanova.

Els tallers de tantra per a parelles són una de les propostes d’Espai Prem amb més seguiment i pensats per dur-los terme com a mínim en un cap de setmana. Es tracta d’una experiència que s’ha de prendre amb molta tranquil.litat: “Les parelles es regalen un espai i un temps de qualitat, ple de tendresa, amor, alegria i rendició”. El Tantra ensenya a viure el sexe amb consciència. Es tracta d’un mètode, amb un conjunt de tècniques, que tenen per objectiu arribar a l’ èxtasi: “L’absència de la ment. Quan ets capaç de sentir plenament, quan no hi ha pensaments, quan tots els teus sentits estan oberts i sentint al mateix temps, has arribat a l’ èxtasi. Aquesta és una experiència meravellosa ja que la sensació que et genera és de completa felicitat”.

El creixement personal centra l’activitat de l’entitat, que ofereix també altres activitats com el ioga, la meditació i el massatge conscient

Sandra Martín, presidenta de l’associació Bibi Nanaki, explica que els participants que arriben als tallers de tantra, ja sigui de forma individual o en parella, són “persones interessades en aprofundir en la connexió amb elles mateixes i amb el seu cos”. El taller és una experiència vivencial: “hi ha gent que connecta de seguida i d’altres que necessiten més temps, perquè topen amb les pròpies cuirasses . El tantra és celebració, però evidentment que hi ha moments que ens topem amb bloquejos interns i inèrcies de vida instaurades”. El Tantra prioritza el sentir abans que l’acció.

Espai Prem busca amb aquests tallers que la vida en parella estigui connectada amb el cos des de l’escolta i el respecte: “disfrutarem d’unes relacions saludables, creatives i enfortidores, canalitzant l’energia per omplir-nos amb més amor”. I és que des de l’entitat defensen que “el sexe és molt més que un espasme muscular agradable. L’energia sexual no es pot separar de les altres energies ja que forma part de la nostra energia vital”. Precisament, ens recorden que “en la intimitat, segons el tantra, es desperta l’erotisme, la sensualitat i la sexualitat que són part d’aquest procés de fusió amb l’altre”.

En aquest sentit, des de l’Espai Prem remarquen que “l’objectiu del tantra és gaudir l’amor des de la reconnexió amb la sensualitat, l’alegria i el cor… l’evidència d’això és el fet que disfrutes més de tot (del menjar, del tacte, del dia a dia)”. I és que tots els canvis que es produeixen a nivell intern es manifesten a nivell extern: “a través del tantra, connectes amb la teva essència i evidentment això es nota en les relacions personals, familiars, laborals, etc”, assenyala José Miguel, que destaca que això significa “viure de forma conscient i acceptar el que som”. Per això, des de l’Espai Prem subratllen que els canvis que s’experimenten amb el tantra es fan “de forma molt orgànica”: “contactes amb la teva totalitat i esdevens un ésser autèntic”.

L’entitat Espai Prem, que també organitza tallers de Tantra per a tots i totes, incideixen sobretot en les 4 claus tàntriques: “la respiració, que ajuda a obrir l’espai intern i a potenciar les sensacions; el so, com a símptoma de relaxació profunda; la presència (és a dir, estar en un mateix aquí i ara) i el moviment espontani, que deixa que el cos sigui qui decideixi què li ve de gust”.

Aquests tallers volen combatre els tabús del sexes: “generalment, la humanitat no viu satisfactòriament l’amor i el sexe. Estem condicionats per un cúmul de pors, tensions i prejudicis al voltant del sexe i l’amor. El sexe s’ha desnaturalitzat i s’ha tintat d’ansietat, frigidesa i fins i tot de desinterès. La majoria dels corrents místics o religiosos, en la seva pràctica quotidiana, eviten la sexualitat i les fortes passions carnals”.

Espai Prem és obert a qualsevol persona amb ganes de connectar amb la seva força vital, independentment de quina sigui la seva edat, el seu sexe i la seva orientació sexual: “no hi ha cap perfil d’usuari, tampoc cal tenir parella. L’objectiu i el punt de partida de tots els tallers és redescobrir-se a un mateix, puntualitzen des de l’entitat.

Espai Prem

Espai Prem


Espai Prem
https://www.facebook.com/espaiprem/
https://espaiprem.com/