La clínica del doctor Xavier González Compta, un referent de l’otorinolaringologia

Doctor en Medicina i Cirurgia per a l’Universitat Autònoma de Barcelona i especialista en Otorinolaringologia i Cirurgia, el doctor Xavier González Compta va obrir la seva primera consulta a Vilanova i la Geltrú l’any 1997. Amb gairebé dues dècades d’història, la clínica del doctor González Compta a Vilanova i la Geltrú ha convertit la seva especialitat un centre de referència al territori, amb especial reconeixement entre els pediatres: “fa un any i mig que van posar en marxa aquesta clínica, al carrer Cuba de Vilanova i la Geltrú, i està especialitzada en l’otorinolaringologia i en les patologies de les vies respiratories superiors, és a dir, que també oferim consultes de logopèdia i al•lèrgies”, apunta el doctor González. La màxima dedicació del centre medic és per a l’otorinolaringologia pediàtrica, però també les solucions als problemes d’hipertòrfia d’amígdalas, problemes auditius, entre d’altres, fent servir les tècniques de radiofreqüènica i làser.

L’otorinolaringòleg és el metge especialista en el diagnòstic i tractament de les malalties que afecten l’oïda, el nas i la gola, incloent la veu, les glàndules salivals i el coll. Així, l’especialista en Otorinolaringologia i Patologia de Cap i Coll s’encarrega de dur a terme, entre d’altres, les proves d’audició i exploracions endoscòpiques necessàries: “tenim un tracte molt personalitzat, portem molts anys fent-ho i tenim una relació molt directa amb els pediatres que sabem què és el que ens poden demanar i que els hi podem oferir, aquesta és la marca de la casa, la proximitat”, explica el doctor Xavier González Compta.

Xavier González compta amb la col•laboració d’un valuós equip mèdic que inclou també especialistes en les proves d’equilibri i molts més: “Es tracta de cobrir totes les àrees de l’otorrino, és a dir, des de la patologia bàsica fins a la prevenció en els temes auditius i l’assistència als infants amb problemes de desenvolupament auditiu i de la parla. Per això també tenim una logopeda especialitzada en l’atenció infantil”, detalla el doctor González, que també explica els projectes de futur del centre mèdic: “estem en vies d’incorporar un equip d’al•lergòlegs i tenim esperances que això funcioni bé”.

La consulta del doctor González ofereix un servei integral dins de l’àmbit de l’otorinolaringologia, que vol incorpor un nou equip d’al•lergòlegs

L’Otorinolaringologia Infantil és una part de l’especialitat dedicada a la prevenció, diagnòstic i tractament de les malalties del nas, gola i oïdes en els nens. Algunes malalties d’aquestes àrees de l’organisme són molt freqüents en l’edat infantil com les otitis, amigdalitis o vegetacions adenoidals. Aquestes malalties no només repercuteixen en el desenvolupament i creixement del nen, sinó que també poden deixar seqüeles per a tota la vida en forma de pèrdua d’audició, otitis crònica, malposició dentaria o sinusitis crònica. I aquesta és una de les especialitats de la clínica del doctor Xavier González Compta: “el perfil del nostre pacient és el d’infants d’entre 3 i 8 anys amb problemes d’obstrucció respiratòria, carnots, angines, infeccions de repetició, problemes auditius”.

Un dels col•lectiu que també té un pes important a la consulta és el de la gent gran amb dèficits auditius, que estan valorant si han de portar audífon, o que tenen uns sorolls a les orelles (acúfens)…

Les revisions són molts importants en el camp de l’otorrinolaringologia, però també ho és la prevenció. Per això, el doctor Xavier González Compta recorda alguns consells bàsics per cuidar-nos: “Hi ha recomanacions molt importants, per exemple, l’ús dels bastonets, que tothom sap que són dolents, però que ningú els deixa d’utilitzar i que és important evitar-los al màxim perquè creen patologia”. En el cas de les persones que porten audífons, o tenen pèrdues auditives però que encara no en porten aquest aparell, és important per al doctor que “es facin revisions periòdiques per seguir la progressió”. I en el cas del públic més jove, especialment adreçat als adolescents, el doctor González recomana un ús racional dels auriculars: “el consell és evitar-los, però si han de posar-se un auricular, s’ha d’intentar que siguin sempre externs i sobretot que si la resta de la gent està sentint la música que escolta, és que ho porta massa alt”.


Dr Xavier González Compta – OTORRINOLARINGOLOGIA
C. Cuba 49
08800 Vilanova i la Geltrú
93 893 37 66
http://www.doctorgonzalezotorrino.com/