L’are@8 inicia les primeres proves de connectivitat amb tecnologia 5G

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha participat aquest dijous en la primera prova de connectivitat 5G a les instal•lacions del complex tecnològic SERTRAM ubicat a la nova are@8, una de les principals àrees tecnològiques i industrials del sud d’Europa, que s’ha desenvolupat al costat de la Fira i el Mobile World Congress, a cavall entre Barcelona i l’Hospitalet. Aquesta prova, que ha ofert Itconic i el Consorci de Serveis Universitaris de Catalunya, obre la porta a l’ús d’una tecnologia necessària per als nous dispositius intel•ligents i l’IoT (Internet of Things), que necessiten el desplegament de la tecnologia 5G i un ample de banda que arribi als 10Gb per segon.

El president Puigdemont participa en un assaig que dispara la velocitat d’internet fins als 10Gb per segon

El president Puigdemont ha valorat que el 5G permetrà una via d’accés a través d’internet a millors serveis en l’àmbit de la sanitat, l’educació, la cultura o les oportunitats laborals i ha afirmat que disposar d’aquesta tecnologia és un pas més per avançar en la quarta revolució industrial. El cap del Govern ha apuntat que Catalunya “lidera” els canvis que s’estan produint al voltant d’aquesta nova era industrial i que l’àrea metropolitana de Barcelona és un important ‘hub’ de coneixement en aquest camp.

Durant l’acte, a més de la prova de connectivitat 5G, l’empresa TechData, ubicada a l’are@8, ha fet una demostració de solucions IoT. Concretament, ha presentat un sistema d’identificació i traçabilitat de productes basat en tecnologia d’identificació per radiofreqüència (RFID). Aquest sistema monitoritza els productes que surten d’una fàbrica fins que arriben al consumidor final a la botiga, assegurant així el control del producte en tota la cadena logística.

L’are@8 i la reindustrialització digital

L’are@8 es troba en una ubicació estratègica donada la proximitat amb el recinte de Fira de Barcelona-Gran Via, el polígon de la Zona Franca i el Port de Barcelona. És una zona de connectivitat única per la seva proximitat al punt neutre d’internet, que connecta amb gran part de les xarxes d’operadors i proveïdors de continguts i de serveis d’internet a través de la Meet-Me Room de l’empresa de data centers neutrals Itconic. En aquest espai, on les empreses poden escollir qualsevol dels operadors per assolir la màxima velocitat, conviuen grans proveïdors amb empreses i ‘startups’ que tenen accés a la connexió i tecnologia més avançada.