L’Escola d’Enoturisme de Catalunya oferirà un cicle formatiu de grau superior de guia enoturístic

El proper curs 2017/2018, l’Escola d’Enoturisme de Catalunya de Vilafranca ampliarà la seva oferta lectiva i com a principal novetat introduirà un cicle formatiu de grau superior (CFGS) de guia enoturístic (Guia sobre Informació i Assistència Turística). Seran dos cursos de cicle que es duran a terme a la mateixa seu de l’escola (carrer Amàlia Soler de Vilafranca), el segon dels quals inclourà mil hores de pràctiques en empreses del sector.

Tal i com explica Gerard Domingo, pedagog i formador de l’escola, el cicle tindrà continguts flexibles en els que s’inclourà la difusió de coneixements sobre els productes i característiques de les diferents D.O. del territori. Està previst oferir 25 places que es podrien ampliar fins a 50 si hi ha una demanda elevada. L’activitat lectiva serà en horari de matins, si bé en el segon curs els horaris dependran de les necessitats de les empreses en les que es realitzin les pràctiques. La matriculació, que encara no està oberta, s’haurà de fer a través dels canals habituals del departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya.

Gerard Domingo assenyala que “hem fet un gran esforç per a crear aquest nou cicle formatiu i esperem que tingui una molt bona acceptació. Es un exemple més de la nostra vocació d’escola sectorial que està en contacte directe i permanent amb la realitat del món enoturístic”.

enoteca

“Volem liderar la idea d’enoturisme a Espanya”

Potenciació de l’oferta existent

Més enllà de la novetat del cicle formatiu de guia enoturístic, de cara al proper curs el centre continuarà oferint la seva oferta lectiva habitual, però amb l’objectiu de potenciar-la i diversificar-la encara més. Hi haurà oferta renovada de cursos sobre maridatges enoturístics amb 28 accions diferents en cellers de cinc D.O i cursos de formació ocupacional. En concret, en relació a la formació ocupacional, està pevist un curs de sumiller, un altre de promoció turística local i atenció al visitant i un sobre creació i gestió de viatges combinats i esdeveniments.,

En els cursos de formació ocupacional es demana un certificat de professionalitat de nivell 3, és a dir, que els candidats han de tenir, com a mínim, un grau superior de Batxillerat per a accedir-hi. Gerard Domingo indica que “aquests cursos de formació ocupacional es poden programar més d’una vegada durant el curs en funció de la demanda que tinguem”

De la mateixa manera se seguirà promocionant i potenciant l’oferta de formació universitària oferint dos postgraus, un de sumiller professional i un altre de gestió d’empreses vitivinícoles i exportació de vins i caves. Igualment, de cara al proper curs 2017/2018, hi haurà oferta de formació empresarial amb quatre cursos més de guia turístic en anglès, creació de productes enoturístics sostenibles, presentació de vins i begudes i sumilleria i maridatge.

Més enllà de l’oferta lectiva, Gerard Domingo destaca que, de cara al futur a curt i mig termini, l’escola penedesenca està treballant per signar un conveni amb altres escoles enoturístiques d’Espanya i Europa amb l’objectiu de fer intercanvi i que els alumnes puguin realitzar pràctiques en cellers espanyols o europeus. Domingo assenyala que “volem liderar la idea d’enoturisme a Espanya”.


e_eno_salo_fb_shared_1200x650_1

ESCOLA D’ENOTURISME DE CATALUNYA

Escola de Formació Professional d’Enoturisme de Catalunya
Institut Municipal de Formació
Av. Catalunya 22 – Recinte de La Fassina
08720 – Vilafranca del Penedès
Tel . 93 817 19 95
Correu-e: escolaenoturisme@vilafranca.org

http://escolaenoturisme.vilafranca.cat/