L’Artífex: l’artesania com a vocació i qualificació professional

Canyelles ultima la reforma de l’antic Ajuntament, que acollirà l’escola d’oficis a partir del proper curs

La recuperació dels oficis artesans i el seu reconeixement professional han trobat a Canyelles un espai qualificat que forma en diferents disciplines als alumnes de l’Artífex. El Centre de Qualificació Professional en Oficis Artesans de Canyelles vol convertir-se en un motor de promoció i desenvolupament local a través d’una aposta clara per la formació de professionals en les competències necessàries en l’ofici escollit. L’objectiu és facilitar més oportunitats laborals a aquelles persones que trien l’artesania, per vocació o per elecció vital.

L’Ajuntament de Canyelles ultima els detalls de la reforma de l’antic consistori, al nucli del municipi, per poder reubicar l’escola d’oficis a partir del proper curs. De fet, és previst que el proper mes de juny, coincidint amb el periode de matriculació del centre, s’inaugurin les noves instal·lacions d’Artífex.

Els cursos de l’Artífex estan gestionats per l’Associació d’Artesans de Canyelles, entitat creada pels artesans que exerceixen de formadors i integrada pel propis formadors i alumnes dels cursos que s’imparteixen. I és que aquesta entitat neix amb el propòsit de mantenir i promoure l’artesania

Entrevista amb l’alcaldessa de Canyelles, Rosa Huguet Sugranyes, per presentar el projecte i les novetats de la casa d’oficis Artífex.

Les matriculacions es podran fer al mes de juny, quan és previst que l’Ajuntament inauguri les noves instal·lacions del Centre de Qualificació Professional en Oficis Artesans


2016_Artifex_Ceramica

82046_4
L’ARTÍFEX

Centre de Qualificació Professional en Oficis Artesans

http://www.canyelles.cat/l-artifex/