Chois Vilanova posa en marxa el curs del 40 aniversari amb els valors de l’escola com a millor reconeixement

L’escola Chois Vilanova, un dels centre més veterans en la formació en arts marcials, celebra aquest curs el seu 40 aniversari i la direcció prepara uns mesos de sorpreses i commemoracions per posar en valor l’escola i la seva història dedicada a les disciplines orientals. Marta Calafell i Alfonso Rubio, responsables de l’escola Chois Vilanova, expliquen que el centre destaca per la capacitat d’impartir valors com la disciplina, l’esforç i la superació personal. Aquests valors són la base de l’activitat esportiva que s’imparteix des de Chois Vilanova, que pressumeix de comptar entre els seus alumnes a persones que es va iniciar en les arts marcials fa precisament 40 anys al mateix centre i que actualment segueixen al centre o bé com a alumnes o bé perquè ara són els seus fills els que reben classe.

L’escola Chois Vilanova gaudeix d’un ampli reconeixement nacional i internacional i alguns dels seus alumnes són destacats experts en Taekwondo i Hapkido, un art marcial basat en la defensa personal. Però les medalles i els títols, que són molts els que acumula en 40 anys d’història, no són el més destacat del centre. Marta Calafell i Alfonso Rubio, responsables de l’escola, creuen que el més important són els valors que transmeten el professorat i les pròpies disciplines: “des de beneficis físics com l’equilibri, la flexibilitat, la velocitats i l’elasticitat, però també valors com el respecte i l’ajuda a l’altre, la comprensió i la humilitat”.

Marta Calafell i Alfonso Rubio animen tothom a practicar arts marcials, independentment de la seva edat, del seu sexe i de les seves capacitats: “cadascú té el seu nivell, apren al seu ritme i l’objectiu no ha de ser convertir-se en medallista. Campions ho són tots els que aprenen aquests valors, el que acudeixen a classe amb il·lusió i amb ganes de practicar i aprendre, evitant les frustacions”.

L’escola Chois Vilanova es va inaugurar el 20 de juny de 1978 sota la direcció del mestre Josep Plaza i l’any 1981 se’n va fer càrrec del centre un del seus alumnes, el mestre Alfonso Rubio, que es va formar a l’Escola Nàpoles de Barcelona. Rubio és des de 2005 el director tècnic del departament de Hapkido de la Federació Catalana i la Federació Espanyola de Taekwondo. Alfonso Rubio va introduir aquesta disciplina a l’escola l’any 1988 de mans del mestre Andreu Carbonell, pioner en l’ensenyament del Hapkido a l’Estat. En aquestes quatre dècades d’història, l’escola crescut en nombre d’alumnes, però també en espais i ara disposen d’una escola a Canyelles, dirigida per Patrícia Rubio, i una altra escola a Vilafranca, amb Carles Sánchez com a resposable.

La competició ocupa una part important del dia a dia de l’escola: “la part esportiva de l’art marcial ens encanta i la valorem moltíssim. És un gran orgull que els nostres alumnes sempre estiguin entre els millors i que el nom de la nostra escola sempre s’identifiqui amb bon valors com el respecte, l’empartia, la cordialitat i l’educació”, assenyalen els seus responsables.
Després de 40 anys, l’objectiu de Chois Vilanova continua sent “l’evolució constant sense perdre la nostra tradició, crear un estil de vida, gaudir dia a dia i viure intensament cada moment, sense mirar enrere i amb il•lusió”, defensa Calafell i Rubio.


CHOIS VILANOVA
Carrer Recreo, 77
08800 Vilanova i la Geltrú
93 893 95 68
Facebook