La Wine Business School de Vilafranca segueix apostant per formacions d’excel·lència dins el sector vitivinícola

Enguany, l’escola de negocis del món del vi i el cava destaca la segona edició del Postgrau interuniversitari en Gestió d’empreses vitivinícoles. Tanmateix, l’oferta formativa de la Wine Business School (WineBS) ha crescut incorporant un nou curs en gestió de l’empresa familiar d’aquest mateix sector.

La metodologia de l’escola de negocis vilafranquina funciona mitjançant casos pràctics per tal d’anar més enllà dels conceptes teòrics. El Postgrau interuniversitari en Gestió d’empreses vitivinícoles és l’únic en l’àmbit estatal que ofereix aquest model i és portat a terme gràcies al conveni de col·laboració amb la Universitat Rovira i Virgili (URV) i la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya (UVic).

Un programa on mitjançant el tast de vins de qualitat, visites a cellers de referència i jornades amb experts s’aconsegueix barrejar la teoria amb la pràctica. “Tot i que un dels objectius principals és treballar la part del negoci en si, és molt important que primer es coneguin els processos” ens explica la directora de la Wine Business School, Ester García, i afegeix que “utilitzem una metodologia molt pràctica, sobretot de tast de vins Premium, per tal que els alumnes puguin veure el resultat d’una gestió d’èxit”. El resultat són els coneixements necessaris per a la millora de la gestió empresarial.

El curs s’iniciarà el 20 d’octubre en horari de divendres de 16 h a 20.30 h i dissabtes de 10 h a 14 h, i finalitzarà formalment el 31 d’octubre del 2018, les classes presencials seran fins al 17 de juny.

Està pensat perquè els estudis puguin compaginar-se amb la feina i s’adreça a tot aquell que, tot venint del sector, vulgui aprofundir en els coneixements i millorar les habilitats directives, o bé persones que volen incorporar-se professionalment al sector vitivinícola.

El Postgrau compta amb tan sols 25 places i ja es pot fer-ne la matrícula en línia: http://www.fundacio.urv.cat/cursos/enologia/

“El contingut l’has de poder integrar al cas pràctic, aquesta és la filosofia: informació, anàlisi i després tornar a oferir aquella informació complementària amb allò que no s’ha pogut resoldre”Ester García, directora de la Wine Business School

D’altra banda, del 23 al 27 d’octubre la Wine Business School ofereix per segona vegada una setmana plena d’enoturisme, estratègies de promoció i comercialització, i tot en anglès amb el Wintour Penedès: Enoturisme més enllà de la innovació.

Un curs que acull els estudiants d’un projecte Erasmus de més de 19 països diferents de la Universitat Rovira i Virgili durant una setmana, l’objectiu és poder conèixer models enoturístics diferents. García afirma que és una oportunitat molt important per a fer aquesta relació internacional per a poder veure què està passant en el món de l’enoturisme a escala mundial.

El curs té una durada de 50 hores on no només els estudiants estrangers podran gaudir-ne d’aquesta formació sinó que està obert a tots els públics que vulguin aprofundir més en el sistema d’enoturisme. Tanmateix, tots els cellers que hi vulguin participar com a col·laboradors també podran inscriure-s’hi.

La novetat d’aquest any respecte a l’anterior és que es repetirà l’experiència a l’estiu amb una summercamp durant el Vijazz de Vilafranca del Penedès centrada en la música i el vi, set dies de formació també oberts a tothom.

Pel que fa a la resta de cursos, tindran cabuda l’any 2018 on es tornarà a oferir el curs en Exportació de vins i caves. Un programa amb una durada de 70 hores del 7 de març al 30 de maig. Els estudiants, igual que en les altres formacions de la WineBS, gaudiran d’un aprenentatge complet mitjançant la metodologia de casos i amb la col·laboració de diferents experts de la URV i d’altres organismes com per exemple l’ICEX, per tal d’enriquir encara més el contingut del curs. La directora de la WineBS remarca la línia de treball: “El contingut l’has de poder integrar al cas pràctic, aquesta és la filosofia: informació, anàlisi i després tornar a oferir aquella informació complementària amb allò que no s’ha pogut resoldre.”

La novetat que ens proposa l’escola de negocis vitivinícola de cara l’any vinent és el curs de Gestió de l’empresa familiar vitivinícola: combinació de l’èxit empresarial i l’harmonia familiar. Aquest curs donarà resposta a com es fa el relleu generacional d’una empresa i entre l’èxit de l’empresa i l’equilibri amb la família. El curs serà cada divendres comprès entre el 2 de febrer al 9 de març del 2018 de les 9 del matí a les 14 h, un total de 28 hores.

Tots els cursos que ofereix la estan pensats per aprofundir els coneixements en el sector del vi i el cava mitjançant programes innovadors i que ofereixen les eines necessàries per a aconseguir formar personal qualificat. Tanmateix tots els cursos de la Wine BusineSs School compten amb el conveni de col·laboració de la URV i les inscripcions a tot el pla de formació ja es troben obertes.

 


THE WINE BUSINESS SCHOOL
C. Amàlia Soler, 27
08720 Vilafranca del Penedés
Teléfono: 931 694 102 – 628 264 521
E-mail: info.wbs@thewinebs.com
http://www.thewinebs.com/
Twitter